Γυναίκα που δοκίμασε το Apple Vision Pro για 30 λεπτά έμεινε με σημάδια στο πρόσωπο

Ρεπόρτερ μεγάλου μέσου μεταφέρει την εμπειρία της
12 Ιουνίου 2023 14:11
Γυναίκα που δοκίμασε το Apple Vision Pro για 30 λεπτά έμεινε με σημάδια στο πρόσωπο

Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα η Apple παρουσίασε το Vision Pro, το ολοκαίνουργιο VR/AR headset της,  για το οποίο ακούγαμε πληροφορίες εδώ και χρόνια. Μετά την παρουσίαση επιλεγμένα μέσα του εξωτερικού είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από πρώτη χέρι τη συσκευή. Μεταξύ τους συγκαταλέγεται και η Joanna Stern του The Wall Street Journal, η οποία έκανε ένα σχόλιο που ανησύχησε πολλούς ενδιαφερόμενους.

Συγκεκριμένα, μεταφέροντας τις γενικότερες εντυπώσεις της για τον «υπολογιστή προσώπου» της Apple, όπως το χαρακτήρισε, η ρεπόρτερ στάθηκε στο θέμα της άνεσης. Η Joanna παρατήρησε ότι το Vision Pro την άφησε με σημάδια στο πρόσωπο, μετά από μόλις μισή ώρα χρήσης. Ειδικότερα, στο σχετικό βίντεο που ετοίμασε δείχνει μια selfie που τράβηξε και την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω, αναφέροντας πως παρατήρησε σημάδια στο μέτωπο και στη μύτη της.

"Μέχρι το τέλος της επίδειξης, το πάνω μέρος της μύτης μου και το μέτωπό μου άρχισαν να αισθάνονται το βάρος".

Εκτός από αυτά τα φυσικά σημάδια, η Stern ανέφερε επίσης ότι αισθάνθηκε και ναυτία κατά τη διάρκεια της 30λεπτης επίδειξης, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την άνεση και τη χρηστικότητα της συσκευής για το ευρύ κοινό.

Η Apple απάντησε στα σχόλιά της, τονίζοντας ότι η δυσφορία μπορεί να οφείλεται στα περιορισμένου μεγέθους "καλύμματα φωτός" που ήταν διαθέσιμα στο χώρο της επίδειξης. Πρόκειται για τα εξαρτήματα του headset που βοηθούν στην προσαρμογή στο πρόσωπο του χρήστη, απομονώνοντας το εξωτερικό φως. Αυτά, θα προσφέρονται σε περισσότερα μεγέθη όταν η συσκευή κυκλοφορήσει επίσημα στις αρχές του επόμενου έτους.

Φυσικά, το θέμα της άνεσης κατά την πολύωρη χρήση είναι μια γνωστή πρόκληση στη βιομηχανία των VR και AR headsets, με τους κατασκευαστές να προσπαθούν να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της ενσωμάτωσης τεχνολογίας υψηλών προδιαγραφών και μπαταριών και του άνετου σχεδιασμό που μπορεί να μένει άνετα στο πρόσωπο του χρήστη για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Το Vision Pro της Apple θα είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου και ένα κομψό κομμάτι εξωτερικού γυαλιού, κάτι που σίγουρα το κάνει να ξεχωρίσει σε σχέση με πολλούς από τους ανταγωνιστές του που διαθέτουν απλό πλαστικό περίβλημα. Ωστόσο, τα βαρύτερα υλικά, παρά τον καινοτόμο σχεδιασμό του μηχανισμού στήριξης, μπορεί να οδηγήσουν σε θέματα με τη γενικότερη άνεση.

Φυσικά, ακόμη είναι νωρίς για να κρίνουμε, αφού θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επίσημη κυκλοφορία της συσκευής το επόμενο έτος για μια σαφέστερη εικόνα της πολύωρης άνεσης του Vision Pro.