Ο Zuckerberg κάνει μια επίδειξη του VR headset της Meta για το metaverse (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς καν να δείχνει όμως το ίδιο το headset, έδωσε μια γεύση από το τι μπορεί να κάνει το Project Cambria
13 Μαΐου 2022 15:05
Ο Zuckerberg κάνει μια επίδειξη του VR headset της Meta για το metaverse (ΒΙΝΤΕΟ)

O Mark Zuckerberg μοιράστηκε με τους ακόλουθούς του σε Facebook και Instagram ένα βίντεο επίδειξης του high-end VR headset που αναπτύσσει η Meta. Πρόκειται για το Project Cambria, το οποίο έδειξε χωρίς να...δείξει την ίδια συσκευή αφού στο βίντεο παραμένει καλυμμένη με "μωσαϊκό", καθώς όπως λέει ο Zuckerberg, θέλει να δείξει τι μπορεί να κάνει στο augmented reality. 

Χάρη στην Presence πλατφόρμα της Meta, το Project Cambria θα μπορεί να περνάει σε υψηλή ανάλυση και με πλούσια χρώματα τον χώρο γύρω από τον χρήστη, ούτως ώστε αυτός να αλληλεπιδρά με ψηφιακά αντικείμενα τα οποία θα "υπάρχουν" στον πραγματικό χώρο. 

Η τεχνολογία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά για την υλοποίηση του metaverse της Meta, καθώς τα τωρινά Quest VR headsets μπορούν να προβάλλουν το περιβάλλον αλλά σε αποχρώσεις του γκρι. Την επίδειξη έκανε ο ίδιος ο ιδρυτής της Meta με το demo ονόματι  "The World Beyond". 

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο "Zuck": 

 

Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να έχετε ένα ψηφιακό γραφείο με όσες οθόνες θέλετε για να δουλεύετε και ό,τι ανέσεις μπορείτε να φανταστείτε και άλλα πολλά. 

Από άτομα που το δοκίμασαν μετέφεραν ότι οι αισθητήρες του Cambria δεν είναι τόσο φωτορεαλιστικοί όσο θα περίμενε κανείς αλλά παράγουν μια τίμια ποιότητα βίντεο, με τον Zuckerberg να τονίζει πως πλέον μπορεί να ξεχωρίσει καλύτερα διαφόρων ειδών πραγματικά αντικείμενα στο χώρο. 

H Meta υπόσχεται πως σύντομα θα μάθουμε περισσότερα για το Project Cambria.