Η KFC εκπαιδεύει τους υπαλλήλους της με VR

Ψήστε εικονικά κοτόπουλα
25 Αυγούστου 2017 06:00
Η KFC εκπαιδεύει τους υπαλλήλους της με VR

Όχι δεν πρόκειται για gaming είδηση, αλλά για μια καθαρά τεχνολογική. Η Kentucky Fried Chicken, γνωστή υπό τη συντομογραφία KFC, δημιούργησε ένα VR παιχνίδι. Η είδηση ήρθε από το Eater, όπου ισχυρίζεται ότι σε δελτίο Τύπου της η εταιρία ανακοίνωσε τόσο το παιχνίδι, όσο και τη χρήση του -με το Oculus Rift- για την εκπαίδευση νέων υπαλλήλων σε ένα από τα γνωστότερα πιάτα της.

Η διαφημιστική εταιρία που εκπροσωπεί την αλυσίδα fast food, Wieden + Kennedy, έχει στο παρελθόν εργαστεί σε "παράλογα" διαφημιστικά βιντεοπαιχνιδιών (βλ. Dikemble Mutombo's 4 1/2 Weeks to Save the World). Στα του παιχνιδιού τώρα, αυτό απεικονίζει τον Συνταγματάρχη Σάντερς ως ένα AI κακοποιό, ο οποίος έχει παγιδεύσει το χαρακτήρα μας σε μια κουζίνα που άνετα θα μπορούσε να ήταν βγαλμένη από κάποιο Bioshock σκηνικό. Εκεί πρέπει να ανοίξουμε τις συσκευασίες, να επιθεωρήσουμε, να ξεπλύνουμε, να στεγνώσουμε, να αλευρώσουμε, και τέλος να τηγανίσουμε τα πουλερικά που μας δίνει, ότι θα έκανε δηλαδή κάποιος υπάλληλος της επιχείρησης στην καθημερινή του εργασιακή ρουτίνα. Σε περίπτωση που δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες, θα μείνουμε εγκλωβισμένοι εκεί για πάντα.



Το Eurogamer ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρία Yum! Brands, Inc. της οποίας θυγατρική είναι η KFC για να επιβεβαιώσει πως το παιχνίδι προήλθε όντως από αυτούς και έλαβε θετική απάντηση. Το παιχνίδι ονομάζεται επισήμως "The Hard Way - a KFC Virtual Training Escape Room". Η KFC απάντησε και στο ερώτημα αν το παιχνίδι θα γίνει ευρέως διαθέσιμο.

Η τεχνολογία δε θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό προς το παρόν. Δεν είναι απλά μια διασκεδαστική εμπειρία - χρησιμοποιούμε αυτή την καινοτόμα τεχνολογία για να εμπλουτίσουμε τη συμπαγή στρατηγική εκπαίδευσης των υπαλλήλων μας, που ονομάζεται Chicken Mastery Certification, φέρνοντάς την στις εκπαιδεύσεις των γενικών διευθυντών, στις συναντήσεις franchise τριμήνου και στα συμβούλια της εταιρίας στα γραφεία μας. Οπότε, ναι, θα μπορούν να το παίξουν όλοι οι εκπαιδευόμενοι των KFC!