Το Hyperloop πραγματοποίησε με επιτυχία την ταχύτερη δοκιμή του

Μεγάλες οι προσδοκίες της Hyperloop One
03 Αυγούστου 2017 18:28
Το Hyperloop πραγματοποίησε με επιτυχία την ταχύτερη δοκιμή του

Μετά από ένα χρόνο πολλαπλών δοκιμών του πρωτότυπου συρμού, μόλις πριν λίγες μέρες οι μηχανικοί της Hyperloop One κατάφεραν να πραγματοποιήσουν με επιτυχία τη δοκιμή με τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει καταφέρει να αναπτύξει ποτέ ο συρμός, στα 309km/h.

Το πεδίο δοκιμής της εταιρίας βρίσκεται στην έρημο της πολιτείας Nevada με τον σωλήνα να έχει μήκος 500 μέτρα και ο συρμός να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της αιώρησης μέσω μαγνητικού πεδίου (MagLev), με θεωρητική ανώτατη ταχύτητα των 1223.1km/h. Τα αποτελέσματα της δοκιμής που έγιναν τον Μάιο, έδειξαν πως το Hyperloop ανέπτυξε επιτάχυνση που άγγιξε τα 2G με μόλις 112km/h, ενώ στις πρόσφατες δοκιμές ο συρμός κατάφερε να ταξιδέψει σε 4.5 φορές μεγαλύτερη απόσταση, είχε 2.7 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα που αυτό μεταφράζεται σε 3.5 φορές περισσότερη ιπποδύναμη.

Ο Shervin Pishevar, στέλεχος της Hyperloop One δήλωσε:

Όταν ακούς τον ήχο του Hyperloop, ακούς τον ήχο του μέλλοντος

Όπως φαίνεται από τα δεδομένα, κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα προς την στιγμή που το hyperloop θα είναι πραγματικότητα και μάλλον δεν είμαστε οι μόνοι που το συνειδητοποιούμε. Πίσω από τους ερευνητές και τους επιστήμονες της ομάδας, βρίσκονται επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν ξεκινήσει να προσεγγίζουν κυβερνήσεις για να μπορέσουν να προωθήσουν το έργο τους. Φήμες θέλουν να έχουν γίνει συζητήσεις με στελέχη κυβερνήσεων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Φιλανδία, Σουηδία Ολλανδία, Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό την οργάνωση μελλοντικών συρμών.

Ένας εκ των δημιουργών του Hyperloop One, ο Brogan BamBrogan, ξεκίνησε τη δικιά του startup εταιρία, η οποία μπήκε στον χώρο της κατασκευής hyperloop και μάλλον αυτό κάνει τα πράγματα λίγο πιο ανταγωνιστικά. Η Arrivo όπως ονομάζεται, δεν έχει δώσει σημάδια ότι βρίσκεται πιο μπροστά τεχνολογικά από τη Hyperloop One, ωστόσο ο αγώνας για το ποιος θα τερματίσει πρώτος ξεκίνησε.