Έτσι θα είναι η εμπειρία ταξιδιού με την Virgin Hyperloop (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ματιά στο μέλλον
31 Ιανουαρίου 2021 11:30
Έτσι θα είναι η εμπειρία ταξιδιού με την Virgin Hyperloop (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Νοέμβριο η Virgin Hyperloop παρουσίασε την πρώτη επανδρωμένη διαδρομή των νέων pods, εξηγώντας πώς θα ταξιδεύουν οι επιβάτες μέσα σε ένα σωλήνα κενού. Τώρα, η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο concept video στο οποίο εξηγεί πώς οραματίζεται το μέλλον των μετακινήσεων.

Ο επιβάτης μέσω εφαρμογής κλείνει το εισιτήριο του λίγα μόλις λεπτά πριν την επιβίβαση. Σε ένα σταθμό με φουτουριστικό design βρίσκονται οι πλατφόρμες που ονομάζονται podbays και έχουν σταθμευμένες τις κάψουλες ή αν θέλετε τα pods. Η κάψουλα κινείται έπειτα μέσα από ένα δίκτυο σωλήνων μαζί με άλλες κάψουλες και ξεκινά το ταξίδι στον κύριο σωλήνα, σχεδόν όπως κινείται ένα τρένο με τα βαγόνια το ένα πίσω από το άλλο.

Στο εσωτερικό υπάρχει η απόλυτη ηρεμία αφού δεν υπάρχουν δονήσεις και αναταράξεις, ακόμα και όταν η κάψουλα κινείται με 1.080 χλμ/ώρα. Ο εσωτερικός σχεδιασμός είναι μινιμαλιστικός και η κάψουλα προσφέρει άνεση με διάταξη 2-1 σειρών καθισμάτων, ενώ διαθέτει και μπάνιο. Η χωρητικότητά της στο video είναι 17 άτομα, αλλά τα pods έχουν σχεδιαστεί για 28. Η κάψουλα προσφέρει ασύρματη φόρτιση για τις συσκευές σας και οθόνες στις θέσεις ενημερώνουν τους επιβάτες για πληροφορίες όπως ταχύτητα, εναπομείναν χρόνος ταξιδιού και άλλα.