Hyperloop Pod φτάνει τα 320km/h

Υπό την αιγίδα της SpaceX
29 Αυγούστου 2017 03:54
Hyperloop Pod φτάνει τα 320km/h

Ο νέος διαγωνισμός που διοργανώνει η SpaceX, Hyperloop Pod Competition, έλαβε τέλος και τα αποτελέσματα ήταν συναρπαστικά. Ο διαγωνισμός αφορούσε ομάδες ερευνητών-κατασκευαστών που δημιουργούν ειδικά, καινοτόμα οχήματα-κάψουλες για τον σωλήνα του Hyperloop που μπορούν να αναπτύξουν αστραπιαίες ταχύτητες.

Την τελευταία ημέρα του διαγωνισμού είχαν καταφέρει μόνο τρεις ομάδες να εξασφαλίσουν θέση στον τελικό, όπου θα έβαζαν τα οχήματα τους στον σωλήνα μήκους 1,25 χιλιομέτρων για να διαπιστώσουν ποιο είναι το ταχύτερο. Νικητήρια ομάδα αποδείχθηκε η Warr η οποία, όπως μας πληροφορεί ο Elon Musk μέσω του tweet του, κατάφερε να αναπτύξει ταχύτητα πάνω από 321km/h (200mph).

Η ομάδα Warr, που αποτελείται από ερευνητές από το Technical University του Μόναχο, δημιούργησε ένα Pod βάρους μόλις 80 κιλών το οποίο τροφοδοτούσε ένας ηλεκτρικός κινητήρας 50kW. Η δεύτερη και η τρίτη θέση κατακτήθηκαν από τις ομάδες Paradigm και Swissloop. Η πρώτη έφτιαξε ένα pod το οποίο έφτασε τα 101km/h ενώ η δεύτερη μόλις 40km/h.

Στο τέλος του διαγωνισμού ο CEO της SpaceX, Elon Musk, δήλωσε πως δεν είναι απίθανο στο μέλλον κάποια από τις ομάδες να καταφέρει να αναπτύξει pod που θα φτάνει τα 500 με 600mph (804 - 965km/h).