Η Arrivo θέλει να αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε

Το Super Urban Network υπόσχεται να βάλει τέλος στην κίνηση
16 Νοεμβρίου 2017 05:30
Η Arrivo θέλει να αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα των μεγάλων αστικών κέντρων φαίνεται να προβληματίζει ολοένα και περισσότερες εταιρίες, με την Arrivo να αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη. Ο Brogan BamBrogan, εκτός από ιδρυτής της, αποτελεί και πρώην μηχανικός δύο μεγάλων εταιριών της SpaceX του Elon Musk και της Hyperloop One, με τη δεύτερη να ειδικεύεται στον ίδιο χώρο. Το πλάνο βέβαια της εταιρίας είναι λιγότερο ‘ενθουσιώδες’ αφού ρίχνει το εύρος των μεταφορών από υπεραστικές σε αστικές και την ταχύτητα των μετακινήσεων από τα 1090 “μόλις” στα 320χλμ/ώρα. Από την άλλη, έχουμε να κάνουμε με μια παντελώς διαφορετική προσέγγιση, αφού οι αυτοκινητόδρομοι της Arrivo δεν τοποθετούνται υπόγεια όπως εκείνοι της Hyperloop One, αλλά παράλληλα των κανονικών, εκμηδενίζοντας τοιουτοτρόπως την ανάγκη για κάποιο σωλήνα κενού αέρος, για ανασηκωμένους πυλώνες, καθώς και το ίδιο το σκάψιμο των σηράγγων.

Αν ήθελα να ταξιδέψω μεταξύ δύο πόλεων σε ένα περιβάλλον χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης, μέσα σε ένα μεταλλικό σωλήνα, θα διάλεγα ένα αεροπλάνο, [...] Είναι πολύ αποτελεσματικά, η διαδρομή είναι ομαλή, και ο χυμός είναι δωρεάν. - Brogan BamBrogan

Το Super Urban Network όπως το ονομάζει η εταιρία, υποστηρίζει τη χρήση κανονικών αυτοκινήτων, φορτηγών τύπου-ελκήθρου, καθώς και των δικών της ειδικά σχεδιασμένων οχημάτων που μπορούν να κινηθούν ακόμη και σε κανονικούς δρόμους. Να σημειωθεί πως πρόκειται για τεχνολογία που κάνει χρήση κάποιου μαγνητικού υποστρώματος, όπου άγνωστο παραμένει ακόμη το πώς θα προφυλάσσεται από σκουπίδια και μικροαντικείμενα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε τόσο μεγάλες - σχεδόν ανέπαφες - ταχύτητες.

Η προσέγγιση της νεοσύστατης εταιρίας βρήκε ανταπόκριση στην πόλη του Ντένβερ, με το Τμήμα Μεταφορών του Κολοράντο να υπογράφει και να επικυρώνει τη μεταξύ τους συνεργασία. Η Arrivo σχεδιάζει να χτίσει την πρώτη της δοκιμαστική διαδρομή παράλληλα του αυτοκινητοδρόμου E-470, που κινείται κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του Ντένβερ, περνώντας το αεροδρόμιο. Καλώς εχόντων των πραγμάτων οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν το 2019, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία, δύο χρόνια μετά.

Ο ταχέως αναπτυσσόμενος πληθυσμός του Κολοράντο και η άνοδος της οικονομίας, το καθιστούν την ιδανική τοποθεσία για την παραγωγή και τοποθέτηση του συστήματος της Arrivo, [...] Η πρόσφατη απόφαση της εταιρίας να τοποθετήσει εδώ και τις εγκαταστάσεις ελέγχου της θα δημιουργήσει 200 θέσεις εργασίας έως και το 2020, αποφέροντας κέρδη ύψους $10-15 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2018, αποτελώντας μαρτυρία της κουλτούρας που περιστρέφεται γύρω από την καινοτομία και οδηγεί την οικονομική μηχανή μας. - John Kickenlooper, Κυβερνήτης της Πολιτείας