Η Hyperloop One μετονομάζεται μετά την επένδυση του ιδρυτή της Virgin

Βλέπει τη δυναμική του hyperloop
13 Οκτωβρίου 2017 07:36
Η Hyperloop One μετονομάζεται μετά την επένδυση του ιδρυτή της Virgin

Ένας από τους πιο δημοφιλείς δισεκατομμυριούχους του κόσμου, ο ιδρυτής της Virgin Group, Richard Branson, αποφάσισε να επενδύσει στις μεταφορές του μέλλοντος, δεσμεύοντας ένα άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό στο σύστημα υπερταχείας μεταφοράς της Hyperloop One. Αν και το ύψος της επένδυσης δεν αποκαλύφθηκε, ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει στον Branson μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, ενώ και η ονομασία της αλλάζει σε Virgin Hyperloop One.

Ως κάτοχος τρένου, ένιωσα πως αυτό είναι κάτι που θέλω να μπορώ να το χειριστώ. Προς το παρόν τα τρένα μας περιορίζονται στα 200χλμ/ώρα… Υπάρχουν καταναλωτές για παράδειγμα που θα ήθελαν να πάνε από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο σε 45 λεπτά. Και αυτό θα είναι δυνατό (με το hyperloop).

Τολμηρό βήμα για τον Branson αν αναλογιστεί κανείς πως επενδύει λεφτά για μία startup εταιρία χωρίς εμπορικό προϊόν, χωρίς έσοδα, χωρίς κυβερνητική έγκριση και χωρίς απόδειξη ακόμα πως το ταξίδι με αυτές τις ταχύτητες θα είναι ασφαλές για τους ανθρώπους επιβάτες.

Η ιδέα του hyperloop είναι αρκετά παλιά, απέκτησε όμως ενδιαφέρον όταν το 2013 ο Elon Musk προέτρεψε δημόσια άλλες εταιρίες να ασχοληθούν με αυτό, αφού ο ίδιος είναι πολύ απασχολημένος με την Tesla και την SpaceX. Και ενώ πολλοί περίμεναν ο Musk να αγοράσει όποια εταιρία κατάφερνε να αναπτύξει αρκετά τη νέα τεχνολογία, ο δισεκατομμυριούχος κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες, ανακοινώνοντας τη δική του μορφή hyperloop που θα  συνδέει τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, υπό τη στέγη της Boring Company εταιρίας του.

Από την άλλη, ο ιδρυτής της Hyperloop One, Shervin Pishevar, ενώ πάντα αναγνώριζε τον Musk ως την έμπνευσή του, τόνιζε πως η δική του εταιρία είναι η μόνη στον κόσμο που μπορεί να δημιουργήσει ένα πλήρως λειτουργικό hyperloop. Και με τον Branson ως επενδυτή, σίγουρα η hyperloop τεχνολογία έχει πολλά ακόμα να μας δείξει.