Νέο ρεκόρ στο ετήσιο SpaceX pod competition

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά νικήτρια η ίδια ομάδα
24 Ιουλίου 2018 04:15
Νέο ρεκόρ στο ετήσιο SpaceX pod competition

Η ομάδα μηχανικών από το τεχνικό πανεπιστήμιο του Μονάχου αναδείχθηκε νικήτρια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο ετήσιο SpaceX pod competition, καταφέρνοντας μάλιστα να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας με 457 χλμ. την ώρα. Η WARR Hyperloop ήταν μια από τους τρείς φιναλίστ που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Στις ομάδες ανατέθηκε η αποστολή της κατασκευής μιας κάψουλας που θα ταξίδευε σε έναν σωλήνα μήκους 1.2 χιλιομέτρων. Η αυτοπροωθούμενη κάψουλα που θα κατάφερνε να αγγίξει τη μεγαλύτερη ταχύτητα θα ήταν και αυτή που θα νικούσε στο διαγωνισμό.

Πέρα από την WARR, την υπόλοιπη τριάδα απάρτιζαν το Delft University της Ολλανδίας και η EPF Loop από την Ελβετία. Ακόμη μια φορά όμως η γερμανική ομάδα κατάφερε να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες. Η κάψουλά της με βάρος 70 κιλών και τον ηλεκτρικό κινητήρα των 50kW κατάφερε να σπάσει το περσινό ρεκόρ με τα 457 χλμ. την ώρα. Οι άλλοι διαγωνιζόμενοι αντιμετώπισαν κάποιες τεχνικές δυσκολίες με αποτέλεσμα οι κάψουλές τους να μη φτάσουν τις επιθυμητές ταχύτητες.

Ο Elon musk έκανε και αυτός την εμφάνισή του μαζί με την νέα του σύντροφο και τα πέντε παιδιά του. Ο Musk επισκέφτηκε τα booths των ομάδων επιθεωρώντας τις κάψουλές τους και κάνοντας αστεία με τους τεχνικούς.