Προβλήματα στο iPhone 8 προκαλούν "πανικό" στην Apple

Πιθανή η καθυστέρηση της κυκλοφορίας του
13 Ιουλίου 2017 08:38
Προβλήματα στο iPhone 8 προκαλούν

Το iPhone 8 αναμένεται από όλους το Σεπτέμβριο. Νέες αναφορές όμως από μη κατονομασμένες πηγές που ισχυρίζονται πως έχουν γνώση της κατάστασης εκ των έσω στο στρατόπεδο της Apple, κάνουν λόγο για σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη της συσκευής, τα οποία μπορεί να καθυστερήσουν την κυκλοφορία της ή ακόμα και να αναγκάσουν την Apple να κυκλοφορήσει τη συσκευή χωρίς κάποια χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως υπάρχει “μια αίσθηση πανικού” στην Apple.

Ένα από τα προβλήματα είναι η ασύρματη φόρτιση. Το hardware, το οποίο η Apple προμηθεύεται από την Broadcom, φαίνεται πως λειτουργεί άψογα, ωστόσο η συνεργασία του με το software δεν επιτρέπει την ομαλή λειτουργία του. Αν οι μηχανικοί της Apple δεν καταφέρουν να το κάνουν να λειτουργήσει σωστά, υπάρχει περίπτωση το iPhone 8 να κυκλοφορήσει με την ασύρματη φόρτιση απενεργοποιημένη και να την ενεργοποιήσουν με κάποιο μελλοντικό update λογισμικού.

Ένα ακόμα πρόβλημα, σύμφωνα πάντα με τις φήμες, εντοπίζεται στη 3D αναγνώριση προσώπου, που πολλοί λένε θα αντικαταστήσει το Touch ID. Το πρόβλημα είναι πως ο αισθητήρας δεν είναι αρκετά αξιόπιστος. Και πάλι, ενώ το hardware λειτουργεί σωστά, δε συνεργάζεται καλά με το software. Ωστόσο οι αναφορές λένε πως η Apple είναι πεπεισμένη πως θα το έχει έτοιμο εγκαίρως. Κι αν όχι, το τηλέφωνο θα το ενσωματώσει απενεργοποιημένο και θα ενεργοποιηθεί με αναβάθμιση λογισμικού αργότερα.

Οι πιθανότητες τοποθέτησης του Touch ID κάτω από την οθόνη φαίνονται να απομακρύνονται μέρα με την μέρα. Οι μηχανικοί συνεχίζουν να προσπαθούν, ωστόσο έχουν μόλις “δύο εβδομάδες για να λύσουν το πρόβλημα”.

Πρόβλημα εντοπίζεται και στο χαμηλό όγκο παραγωγής OLED οθονών για το iPhone 8.

Τα στελέχη της Apple αυξάνουν την πίεση στους μηχανικούς της εταιρίας, καθώς θέλουν το iPhone 8 έτοιμο για παρουσίαση το Σεπτέμβριο, δίπλα στα iPhone 7s και iPhone 7s Plus, χωρίς καθυστερήσεις. Η πιθανότητα όμως παρουσίασης του iPhone 8 τον Οκτώβριο, ή ακόμα και το Νοέμβριο, παραμένει υπαρκτή.