Η Γαλλία θα καταργήσει τα ορυκτά καύσιμα στα οχήματα μέχρι το 2040

Ξεκάθαρο μήνυμα στους κατασκευαστές
07 Ιουλίου 2017 07:22
Η Γαλλία θα καταργήσει τα ορυκτά καύσιμα στα οχήματα μέχρι το 2040

Η ηλεκτρική εποχή είναι το μέλλον των οχημάτων και αυτό θέλει να κάνει ξεκάθαρο η Γαλλία. Ο Nicolas Hulot, Υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, έθεσε ως στόχο να απαγορευτεί η πώληση οχημάτων που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2040.

Ανακοινώνουμε το τέλος των πωλήσεων οχημάτων βενζίνης και πετρελαίου μέχρι το 2040.

Πρόσθεσε πως αυτή είναι η “πραγματική επανάσταση”, ενώ αναγνώρισε πως η προσαρμογή θα είναι δύσκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Γαλλίας.

Οι κατασκευαστές μας έχουν αρκετές ιδέες στο συρτάρι τις οποίες πρέπει να καλλιεργήσουν για να υλοποιηθεί αυτή η υπόσχεση… άλλωστε πρόκειται και για ζήτημα δημόσιας υγείας.

Το ξεκάθαρο μήνυμα στην αυτοκινητοβιομηχανία πως πρέπει να επιταχύνει τη μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή, έρχεται μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Volvo πως καταργεί την παραγωγή αποκλειστικά εσωτερικής καύσης κινητήρων από το 2019. Η Γαλλία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που προσανατολίζεται σε ένα ηλεκτρικό μέλλον. Η Νορβηγία έχει θέσει το 2025 ως στόχο πώλησης μόνο ηλεκτρικών ή υβριδικών αυτοκινήτων, ενώ και η Ολλανδία και η Γερμανία είναι κοντά στη λήψη παρόμοιων αποφάσεων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ηλεκτρικά οχήματα αναμένεται  να αποτελούν το 54% του παγκόσμιου στόλου μέχρι το 2040.