Η Huawei θα κατασκευάσει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο στη Γαλλία

Μέσα στην επόμενη χρονιά
13 Δεκεμβρίου 2023 10:12
Η Huawei θα κατασκευάσει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο στη Γαλλία

Η Huawei σχεδιάζει την επέκτασή της εκτός Κίνας και ένα πολύ σημαντικό βήμα θα είναι η κατασκευή του πρώτου εργοστασίου της στην Ευρώπη. Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στη Γαλλία μέσα στην επόμενη χρονιά και θα παράγει εξοπλισμό δικτύου για κινητά τηλέφωνα, παρόλο που μερικές ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορεύσει τη χρήση 5G εξοπλισμού από την Huawei.

Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στο Brumath, κοντά στο Στρασβούργο και μία πηγή από τη γαλλική κυβέρνηση είπε πως θα είναι έτοιμο για λειτουργία το 2025. Η Huawei δεν πρόσφερε κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα.

Το 2020 η γαλλική κυβέρνηση ενημέρωσε τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας που σκόπευαν να αγοράσουν 5G εξοπλισμό από την Huawei, πως δε θα μπορέσει να ανανεώσει τις άδειες του εξοπλισμού όταν αυτές λήξουν, πρακτικά απαγορεύοντας τον εξοπλισμό της Huawei από τα δίκτυα τηλεφωνίας.

Όμως μετά από μία συνάντηση του Γάλλου Υπουργού Οικονομικών, Bruno Le Maire με τον Αντιπρόεδρο της Κίνας, He Lifeng τον Ιούλιο στο Πεκίνο, η Γαλλία αποφάσισε να ανανεώσει τις άδειες 5G της Huawei σε ορισμένες πόλεις.