Έφοδος των Αρχών στα γραφεία της Nvidia στην Γαλλία

Ουδέν σχόλιο από την εταιρία
29 Σεπτεμβρίου 2023 09:51
Έφοδος των Αρχών στα γραφεία της Nvidia στην Γαλλία

Οι γαλλικές αρχές περί ανταγωνισμού πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της Nvidia στη Γαλλία. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η ανακοίνωση της γαλλικής υπηρεσίας δεν αναφέρει ονομαστικά την Nvidia, αλλά επιβεβαιώνει πως εκτελέστηκε έφοδος λόγω ανησυχιών για πρακτικές που πλήττουν τον ανταγωνισμό στη βιομηχανία των καρτών γραφικών.

Πηγές της WSJ αναφέρουν πως οι αρχές στόχευσαν την Nvidia επειδή έχει δει κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για τα chips της τους τελευταίους μήνες. Εταιρίες όπως η Microsoft και η OpenAI έχουν αγοράσει χιλιάδες κορυφαία chips της Nvidia για τα Large Language Models τους. Η Nvidia σημείωσε κέρδη ρεκόρ ύψους $13.51 δισεκατομμυρίων, σημειώνοντας 101% αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Η έφοδος συνοδεύεται συνήθως από κατάσχεση φυσικών και ψηφιακών υλικών, ενώ πράκτορες ανακρίνουν τους εργαζομένους που έρχονται στην εργασία τους. Σημειώνεται ωστόσο πως η έφοδος δεν προϋποθέτει την παραβίαση κάποιου νόμου, κάτι το οποίο μπορεί να αποφανθεί μόνο μία πλήρη έρευνα.

Οι γαλλικές αρχές δήλωσαν πως η έφοδος αποτελεί μέρος του αυξανόμενου ελέγχου στο χώρο του cloud computing. Η Nvidia αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Tags: