Η Disney κατέθεσε πατέντα για Lightsabers

Η ψυχαγωγία του μέλλοντος
19 Αυγούστου 2016 06:28
Η Disney κατέθεσε πατέντα για Lightsabers

Η Disney σχεδιάζει τη δημιουργία δύο θεματικών πάρκων 14 εκταρίων σε California και Florida, με το Star Wars να είναι η κύρια ατραξιόν. Σύμφωνα μάλιστα με μια κατάθεση πατέντας θα δημιουργήσει ένα είδος lightsaber το οποίο ονομάζει “Audience Interaction Projection System” και επιτρέπει στο χρήστη να εκτρέπει δέσμες laser σε πραγματικό χρόνο με έναν περίπλοκο μηχανισμό που θυμίζει τα lightsabers από τις ταινίες. Η περιγραφή της πατέντας έχει ως εξής:

Σε ένα περιβάλλον ψυχαγωγίας ο χρήστης κρατά ένα ψεύτικο light saber το οποίο αλληλεπιδρά με ένα ιπτάμενο drone ή με ένα πάνω σε κρυφές ράγες για να δίνει την εντύπωση της πτήσης. Το ψεύτικο light saber έχει ενσωματωμένα LEDs για να προσφέρει υπέρυθρο φωτισμό στο drone. Καθώς ένα LED ανάβει, ένας αόρατος αισθητήρας φωτός στο drone συλλαμβάνει την εικόνα του πεδίου δράσης με ένα έντονο σημείο στην τοποθεσία που ενεργοποιήθηκε το LED. Έπειτα μια ορατή πηγή φωτός προβάλει μια δέσμη φωτός μέσα από ένα πυκνό περιβάλλον προς το ψεύτικο light saber. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες έχουν την ψευδαίσθηση πως το ψεύτικο light saber έχει εκτρέψει μια δέσμη laser. Πολλαπλά LEDs μπορούν να ενεργοποιηθούν στη σειρά σε διάφορους χρόνους για να δώσουν στο χρήστη την εντύπωση πως η κίνησή του με το ψεύτικο light saber εκτρέπει πολλαπλές δέσμες laser.

Με λίγα λόγια οι επισκέπτες του πάρκου θα εισέρχονται σε ένα ομιχλώδες περιβάλλον για να αυξηθεί η ορατότητα των lasers και με τα lightsaber τους θα εκτρέπουν laser πυρά όπως στην ταινία. Τα lightsabers θα έχουν επίσης haptic feedback για να παίρνουν οι χρήστες την ανάδραση των πυρών σε πραγματικό χρόνο.