Star Wars Skeleton Crew: Έχουμε το παράθυρο κυκλοφορίας για την επόμενη σειρά του Disney+

θα διαθέτει και stop motion animation από τον δημιουργό του Mad God
06 Μαΐου 2024 18:20
Star Wars Skeleton Crew: Έχουμε το παράθυρο κυκλοφορίας για την επόμενη σειρά του Disney+

Το Skeleton Crew θα είναι μια από τις επερχόμενες σειρές του Star Wars σύμπαντος στο Disney+ και το γεγονός ότι δεν έχουμε μάθει και δει τίποτα παραπάνω για αυτό -πέραν μερικών στιγμιότυπων στο προηγούμενο Star Wars Celebration- ύστερα από δύο χρόνια, έχει εγείρει ερωτήματα στους fans. 

Ο επικεφαλής του project και showrunner, Jon Watts (γνωστός ως ο σκηνοθέτης της Spider-Man τριλογίας ταινιών με τον Tom Holland), μίλησε για το Skeleton Crew στο πλαίσιο μιας συνέντευξής του στο Collider εν μέσω του CCXP 2024. Δεν έδωσει καμία εξήγηση για το γεγονός ότι η σειρά καθυστέρησε μιας και αρχικά θα κυκλοφορούσε εντός του 2023, αν και μάλλον οφείλεται στην περσινή αναμπουμπούλα στο Χόλιγουντ με τις απεργίες των ηθοποιών και σεναριογράφων, η οποία οδήγησε σε μια ευρύτερη αλλαγή στρατηγικής στην Disney. 

Πρακτικά, ο Watts επιβεβαίωσε ότι το Skeleton Crew θα κυκλοφορήσει στο Disney Plus εντός του 2024 και μάλιστα την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, δηλαδή περίπου μεταξύ τέλη Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου. 

Πρωταγωνιστής στην πλοκή του Skeleton Crew θα είναι ο Jude Law στο ρόλο ενός μυστηριώδη Jedi, ο οποίος θα συναντήσει μια τετράδα νεαρών παιδιών που θα κάνουν μια σοκαριστική ανακάλυψη στον πλανήτη τους. Αυτή θα τους οδηγήσει σε ένα γεμάτο μυστήρια και κινδύνους ταξίδι σε άγνωστα μέρη του γαλαξία. Μαζί με τον Jude Law θα παίξει και η υποψήφια για Όσκαρ, Kerry Condon (Banshees of Inisherin), η οποία μίλησε με τα καλύτερα για το νεαρό cast που τους πλαισιώνει και θα είναι οι: Ryan Kiera ArmstrongRavi Cabot-ConyersKyriana Kratter, και Robert Timothy Smith. Επίσης θα συμμετέχουν από τη πλευρά του ενήλικου cast οι εξής: Tunde AbedimpeMichael C. BradfordCass Buggé, και M.J. Kang

Θα έχει και stop motion animation από έναν θρύλο του είδους

Από το ίδιο event έγινε γνωστό από τον Watts πως κατάφεραν να επαναφέρουν στην ενεργό δράση μερικούς θρίλους καλλιτέχνες της ILM ώστε να ζωγραφίσουν παλιομοδίτικα ματ σκίτσα. Επίσης, ο Phil Tippett, ένας θρύλος των ειδικών εφέ και του stop-motion animation γνωστός για το "διαμαντάκι" που λέγεται "Mad God" θα συμμετέχει στην παραγωγή. 

"Βάλαμε τον Phil Tippett να κάνει το stop motion" είπε ο Watts για τον καταξιωμένο δημιουργό, ο οποίος αποτέλεσε πρωτοπόρος στα πρακτικά εφέ της πρώτης τριλογίας του Star Wars, όντας ο άνθρωπος που εφυήρε το animation για τα AT-AT walkers του Empire Strikes Back και άλλα πολλά, ενώ συνέβαλε στη δημιουργία των ειδικών εφέ των δεινοσαύρων στο Jurassic Park. 

Τη δημιουργία του Skeleton Crew συνυπογράφει ο Watts με τον Christopher Ford, ενώ στην παραγωγή συναντάμε τους συνήθεις υπόπτους από τα Mandalorian και Ahsoka, Jon Favreau, Dave Filoni, Kathleen Kennedy. Το σενάριό της θα λαμβάνει χώρα μετά τα γεγονότα του Return of the Jedi, δηλαδή κοντά στο timeline του "The Mandalorian" και του "Ahsoka". 

Το ενδιαφέρον είναι έντονο και πίσω από τις κάμερες καθώς τα 8 επεισόδια του Star Wars: Skeleton Crew θα τα σκηνοθετήσουν καταξιωμένοι και ταλαντούχοι δημιουργοί όπως αυτά των "The Daniels" (Daniel Kwan/Daniel Scheinert) του "Τα Πάντα Όλα", τον David Lowery του "The Green Knight", την Bryce Dallas Howard (από The Mandalorian), τον Jake Schreier (Thunderbolts*) και τον Lee Isaac Chung (Minari, The Mandalorian). 

Το Star Wars Skeleton Crew θα προβληθεί την εορταστική περίοδο του 2024 στο Disney Plus.