Παίξτε Oculus Rift και Steam VR παιχνίδια χρησιμοποιώντας το κινητό σας με το VRidge

Και ένα απλό headset όπως το Google Cardboard
10 Μαΐου 2016 06:19
Παίξτε Oculus Rift και Steam VR παιχνίδια χρησιμοποιώντας το κινητό σας με το VRidge

Την προσδοκία του Virtual Reality στο gaming διαδέχτηκε η απογοήτευση από τις υψηλές τιμές των headsets, όπως τα Oculus Rift και HTC Vive. Μία νέα εφαρμογή όμως έρχεται για να χρησιμοποιήσει τα φτηνά VR headsets, όπως το Google Cardboard ή το Samsung Gear VR και να επιτρέψει στους gamers να βυθιστούν στα απαιτητικά σε πόρους παιχνίδια VR.

Το VRidge είναι ένα σύστημα που προσαρμόζει την στερεοσκοπική έξοδο και την ανίχνευση των κινήσεων του κεφαλιού του Oculus Rift σε μία Android εφαρμογή. Η πανέξυπνη αυτή ιδέα χρησιμοποιεί τους αισθητήρες και την ανίχνευση κίνησης που διαθέτουν τα σημερινά τηλέφωνα, καθώς και την απαιτούμενη ισχύ για να μεταφέρει το video σήμα.

Η λειτουργία είναι απλή, ξεκινάτε το πρόγραμμα server στον υπολογιστή, συνδέετε την εφαρμογή μέσω τοπικού Wi-Fi και εκκινείτε το παιχνίδι από το σκληρό σας δίσκο. Κι ενώ σχεδιάστηκε αρχικά ως emulator του Oculus Rift, πρόσφατο update το έκανε συμβατό και με παιχνίδια του Steam VR. Το VRidge είναι ακόμα ένα project υπό ανάπτυξη και βρίσκεται σε beta. Για να το τρέξετε θα χρειαστείτε ένα desktop client και την Android εφαρμογή στο Play Store.