Ο Tim Cook τα λέει έξω από τα δόντια για τον πόλεμο με το FBI

Ακρόαση από το Κογκρέσο την 1η Μαρτίου
26 Φεβρουαρίου 2016 07:20
Ο Tim Cook τα λέει έξω από τα δόντια για τον πόλεμο με το FBI

Σε μία συνέντευξη μισής ώρας που παραχώρησε στο ABC News, ο Tim Cook προσπάθησε να μεταφέρει τα επιχειρήματά του για την κόντρα Apple – FBI. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μέσα στο γραφείο του CEO της Apple. Ο Cook εξήγησε αναλυτικά την κατάσταση, έκανε ξεκάθαρο πως όσο μπορούσε η Apple να βοηθήσει το FBI το έχει κάνει και δε θέλει σε καμία περίπτωση να υποστηρίξει την τρομοκρατία.

Τόνισε πολλές φορές πως αν υποκύψει και δημιουργήσει το λογισμικό που θέλει το FBI, αυτό θα ήταν αντίστοιχο του καρκίνου με όρους software, ενώ επέμενε πως δεν πρόκειται για μια μόνο συσκευή αλλά πρόκειται για το μέλλον. “Αν ένα δικαστήριο μας ζητάει να γράψουμε ένα λογισμικό, σκεφτείτε τι ακόμα θα μπορούσαν να μας ζητήσουν. Ίσως ένα λογισμικό για παρακολούθηση. Ίσως την ικανότητα των αρχών να ανοίγουν την κάμερα της συσκευής. Δεν ξέρω που σταματάει αυτό” δήλωσε, ενώ χρησιμοποίησε αρκετές φορές την έκφραση "κατηφορικός δρόμος" για να υπογραμμίσει την σημασία της δημιουργίας ενός δεδικασμένου, έστω κι αν το FBI διαβεβαιώνει πως δε θα αποτελέσει προηγούμενο αυτή η υπόθεση.

Κανένας δε θα έπρεπε να έχει ένα master key που θα άνοιγε εκατοντάδες εκατομμύρια κλειδαριές. Ακόμα κι αν το κλειδί ήταν στην κατοχή του ανθρώπου που εμπιστεύεστε περισσότερο, μπορεί να κλαπεί” συμπλήρωσε, θυμίζοντας ταυτόχρονα τις μεγάλες αποτυχίες του κρατικού μηχανισμού να διατηρήσει τα αρχεία του μακριά από φαινόμενα hacking τα τελευταία χρόνια.

Αν πρέπει να υπάρξει κάποιος νόμος που μας αναγκάζει να το κάνουμε, τότε έπρεπε να είναι προς ψήφιση στα ανοιχτά και ο λαός της Αμερικής να έχει λόγο. Το σωστό μέρος για να ζητήσουμε κάτι τέτοιο είναι το Κογκρέσο” δήλωσε ακόμα, προαναγγέλλοντας την ακρόαση της Apple από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 1 Μαρτίου.

Ο γενικός σύμβουλος της Apple, Bruce Sewell μαζί με τον δικηγόρο Cyrus Vance - ειδικό στην κρυπτογράφηση - και την καθηγήτρια του Worcester Polytechnic Institute, Susan Landau θα “χτίσουν” την υπόθεσή τους στην ακρόαση που έχει ονομαστεί “The Encryption Tightrope: Balancing American’s Security and Privacy". Απέναντί τους θα βρεθεί ο Διευθυντής του FBI, James Comey.

 


ABC Breaking News | Latest News Videos