Ο Bill Gates υποστηρίζει το FBI έναντι της Apple

Εναντίον της Apple και η πλειοψηφία του κόσμου
25 Φεβρουαρίου 2016 09:07
Ο Bill Gates υποστηρίζει το FBI έναντι της Apple

Μετά από πολλές ημέρες χωρίς να έχει εκφράσει κάποια θέση, ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates υποστήριξε το FBI στη διαμάχη του με την Apple για τη δημιουργία πίσω πόρτας στο λογισμικό της. Σε συνέντευξή του στους Financial Times υποστήριξε πως η Apple θα πρέπει να υποκύψει στην εντολή του δικαστηρίου, αφού το FBI ζητά πρόσβαση μόνο για αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση και δε ζητά back door πρόσβαση γενικά.

Μάλιστα πρόσφερε και παράδειγμα λέγοντας πως “δε διαφέρει από το να ζητά τα αρχεία από την εταιρία  τηλεφωνίας ή να ζητά τα αρχεία από μια  τράπεζα. Είναι σαν η τράπεζα να είχε τυλίξει μια κορδέλα γύρω από το σκληρό δίσκο και να έλεγε μη με κάνεις να κόψω την κορδέλα γιατί θα με κάνεις να την κόψω πολλές φορές”. Να σημειώσουμε πως αυτή είναι η προσωπική άποψη του Bill Gates και δεν αντιπροσωπεύει τη Microsoft, καθώς ο ιδρυτής της έχει πολλές φορές εκφέρει αντίθετη γνώμη από την εταιρία.

Αυτή όμως φαίνεται να είναι και η θέση της πλειοψηφίας των Αμερικανών πολιτών, αφού στη δημοσκόπηση της Pew Public Research Center πάνω από τους μισούς πιστεύουν πως η Apple πρέπει να δώσει πρόσβαση στο FBI. Μόλις το 38% πιστεύει πως η Apple πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει ασφαλείς τις συσκευές της. Μάλιστα το αποτέλεσμα δε φαίνεται να έχει πολιτική χροιά, αφού το ποσοστό Δημοκρατών και Ρεπουμπλικάνων που υποστηρίζουν το FBI είναι σχεδόν το ίδιο.