Ο Tim Cook παραδέχτηκε μια αδυναμία του Apple Intelligence

Ούτε η Apple μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα
12 Ιουνίου 2024 22:14
Ο Tim Cook παραδέχτηκε μια αδυναμία του Apple Intelligence

Η Apple έκανε ένα πρώτο άλμα στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της (WWDC 2024), παρουσιάζοντας την πολυαναμενόμενη ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα iPhone, μέσα από το Apple Intelligence.

Ο λόγος που η εταιρία άργησε τόσο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της ήταν σχολαστική προσέγγιση που αποφάσισε να ακολουθήσει. Αυτή περιελάμβανε εκτεταμένες εσωτερικές δοκιμές, αξιολογήσεις ετοιμότητας της αγοράς και αυστηρούς ελέγχους ποιότητας.

Παρά τις ενδελεχείς προετοιμασίες όμως, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, αναγνώρισε ότι η Apple Intelligence δεν είναι εντελώς απαλλαγμένη από τα πιθανά λάθη, τις λεγόμενες ‘παραισθήσεις’ της τεχνητής νοημοσύνης. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην Washington Post, ο Cook τόνισε ότι ενώ η εταιρία έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει την ετοιμότητα και την ποιότητα της τεχνολογίας, θα ήταν μη ρεαλιστικό να διεκδικήσει την απόλυτη τελειότητα.

Αναλυτικότερα, τόνισε:

Νομίζω ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε, συμπεριλαμβανομένου του να σκεφτούμε σε βάθος την ετοιμότητα της τεχνολογίας στους τομείς στους οποίους τη χρησιμοποιούμε. Έτσι, είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολύ υψηλής ποιότητας. Αλλά θα έλεγα με κάθε ειλικρίνεια ότι αυτό υπολείπεται του 100%. Ποτέ δεν θα ισχυριζόμουν ότι είναι 100%.

Μένει να δούμε, λοιπόν, πόσο έτοιμη είναι η υλοποίηση της Apple στην πράξη. Πάντως, η επιφυλακτική στάση του Cook αντανακλά μια ευρύτερη κατανόηση των εγγενών θεμάτων της AI τεχνολογίας. Για παράδειγμα, πρόσφατα, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου, η Google, έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο για τα τεράστια λάθη που βρέθηκε να επαναλαμβάνει η AI που ενσωμάτωσε στη μηχανή αναζήτησής της. Παρόμοια ζητήματα έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης από την Microsoft και την OpenAI, τα οποία έχουν κατά καιρούς παράγει λανθασμένα ή μη λογικά αποτελέσματα.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, το λανσάρισμα του Apple Intelligence με το iOS 18 θα περιλαμβάνει αρκετές νέες λειτουργίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών, όπως η σύνοψη των ειδοποιήσεων, emojis που δημιουργούνται με γενετική τεχνική νοημοσύνη και δραματικά βελτιωμένες δυνατότητες για τη Siri. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.