Στις 24 Φεβρουαρίου του 1955 γεννήθηκε ο Steve Jobs - Το συγκινητικό μήνυμα του Tim Cook για τον φίλο του

Το πρόσωπο που πήγε στην κορυφή την Apple έφυγε από τη ζωή το 2011
25 Φεβρουαρίου 2024 10:21
Στις 24 Φεβρουαρίου του 1955 γεννήθηκε ο Steve Jobs - Το συγκινητικό μήνυμα του Tim Cook για τον φίλο του

Ο συνιδρυτής της Apple και παράλληλα το πιο σημαντικό πρόσωπό της, ο Steve Jobs, γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 1955, επομένως αν ζούσε, σαν χθες θα ήταν τα 69α γενέθλιά του. Εκείνος, μαζί με τον φίλο του Steve Wozniak ίδρυσαν την Apple το 1976 και παρήγαν μαζί τους πρώτους Apple υπολογιστές, φέρνοντας επανάσταση στο χώρο και δημιουργώντας ένα από τα πιο διάσημα και εμπορικά προϊόντα στην ιστορία.  

Από το 1997 έως και το 2011 που ήταν υπό την ηγεσία του, η Apple κατάφερε να μετατραπεί σε μία από τις σημαντικότερες εταιρίες του πλανήτη, με δημοφιλή προϊόντα όπως τα iPhone και iPad να πουλούν εκατομμύρια τεμάχια. Για την ιστορία το πρώτο iPhone παρουσιάστηκε από τον ίδιο, σε μία εκδήλωση που άφησε ιστορία, το 2007. 

Τώρα, ο Tim Cook, όπως κάνει κάθε χρόνο, μοιράστηκε ένα συγκινητικό μήνυμα για τον φίλο του που σαν χθες θα έκλεινε τα 69 του χρόνια. Φυσικά, η δημοσίευσή του έγινε γρήγορα viral στο X και μετράει ήδη πάνω από 35.000 likes, 5.000 retweets και περισσότερα από 900 σχόλια. 

Σκέφτομαι τον φίλο μου τον Steve στα γενέθλιά του - τις ζωές που άγγιξε, το όραμα που μοιράστηκε και τη βαθιά επίδραση που είχε στον κόσμο μας. “Είμαστε εδώ για να βάλουμε ένα βαθούλωμα στο σύμπαν. Διαφορετικά, γιατί αλλιώς να είσαι εδώ;”. 

 

Ο (Steve Jobs‎) ήταν και πρώην πρόεδρος της Pixar μέχρις ότου εξαγοράστηκε από την Disney, στης οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρούσε θέση και της οποίας ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος. Είχε χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία. Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή. Πληροφορίες από το Wikipedia. 

Ο Steve Jobs πέθανε στις 5 Οκτωβρίου του 2011 ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας.