Windows 11: Μπορείτε να εγκαταστήσετε από νωρίς τη νέα τεράστια 24H2 ενημέρωση

Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε
23 Μαΐου 2024 12:59
Windows 11: Μπορείτε να εγκαταστήσετε από νωρίς τη νέα τεράστια 24H2 ενημέρωση

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να δοκιμάσουν από νωρίς τη νέα μεγάλη αναβάθμιση των Windows έχουν πλέον τη δυνατότητα. Συγκεκριμένα, το 24H2 update των Windows 11 είναι πλέον διαθέσιμο στο Release Preview ring του Windows Insider προγράμματος.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι χρήστες των Windows 11 μπορούν προαιρετικά να εγγραφούν στο Insider πρόγραμμα μέσα από τα Setting του Windows Update και επιλέγοντας το σωστό ring να κατεβάσουν την νέα έκδοση και να τη δοκιμάσουν. Να σημειωθεί πως τα Windows 24H2 πρόκειται να μείνουν σε αυτό το στάδιο των δοκιμών για αρκετούς μήνες, με την τελική του κυκλοφορία για όλους να αναμένεται αργότερα μέσα στο 2024.

Τι νέο φέρνουν τα Windows 11 24H2;

Τα Windows 11 24H2 θα φέρουν παρά πολλές αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά, σχεδόν σε κάθε πτυχή του λειτουργικού συστήματος. Ξεκινώντας με αυτά που αφορούν όλους τους χρήστες, με την 24H2 έκδοση, τα Windows θα υποστηρίζουν πλέον HDR φωτογραφίες για φόντο της επιφάνειας εργασίας. Συνεχίζοντας, θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο λειτουργία των energy modes, προσθέτοντας μια νέα Energy Saver επιλογή ειδικά για laptops που θα μειώνει την απόδοση του υπολογιστή για να πετύχει την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και κατ’ επέκταση και την καλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μια ακόμη νέα προσθήκη είναι η sudo εντολή για τους developers. Όπως συμβαίνει και στα Mac και Linux, οι προγραμματιστές θα μπορούν πλέον να εκτελούν εντολές με επιπλέον δικαιώματα ακόμη και μέσα από απλά command prompts. Με την 24H2 έκδοση, τα Windows 11 θα μπορούν πλέον να δημιουργούν 7-zip και TAR συμπιεσμένα αρχεία, απευθείας από τον File Explorer. Η Γραμμή Εργασιών επίσης θα εμπλουτιστεί, αποκτώντας ένα νέο Settings flyout μενού που θα παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε συνηθισμένες ρυθμίσεις.

Άλλες αλλαγές είναι η υποστήριξη για Wi-Fi 7 και η βελτίωση της συνδεσιμότητας σε Bluetooth® Low Energy Audio συσκευές, το Rust για το Windows kernel, μέχρι και η αλλαγή των συμβόλων του Copy-Paste στα context μενού που εμφανίζονται με το δεξί κλικ.

Παράλληλα, τα Windows 11 24H2 θα σηματοδοτήσουν και την αρχή των AI υπολογιστών. Έτσι, ένα σύστημα που έχει NPU hardware θα μπορεί να κάνει τα εξής:

  • Χάρη στη Recall λειτουργία θα θυμάται όλα όσα κάνει και βλέπει ο χρήστης.
  • Η Copilot AI θα μπορεί να βλέπει και να αναγνωρίζει ότι βλέπετε και κάνετε στην οθόνη σας.
  • Θα μπορεί να μεταφράζει κάθε τι που ακούγεται σε πραγματικό χρόνο με τα Live Caption translations.
  • Θα μπορεί να αναβαθμίζει κάθε βίντεο με το Auto Super Resolution.
  • Θα μπορεί να παράγει εικόνες και κείμενο με το Cocreator
  • Θα έχει πιο προηγμένα Windows Studio Effects

Περισσότερα για τα νέα AI χαρακτηριστικά που ανακοίνωσε πρόσφατα η Microsoft μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.