Η DJI κινδυνεύει με ban στις ΗΠΑ

Στο στόχαστρο των Αμερικανών η κινεζική εταιρία
27 Απριλίου 2024 10:55
Η DJI κινδυνεύει με ban στις ΗΠΑ

Μετά το νόμο για το ban του TikTok, οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο ακόμα μία κινεζική εταιρία. Όπως αναφέρουν οι New York Times, η επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου των ΗΠΑ προωθεί ένα νομοσχέδιο με σκοπό να καθηλώσει το στόλο των DJI drones σε όλη τη χώρα.

Το Countering CCP Drones Act θέλει να προσθέσει τα drones της DJI στη λίστα της FCC, η οποία απαγορεύει υπηρεσίες ή εξοπλισμό επικοινωνιών που αποτελούν “απειλή για την εθνική ασφάλεια”. Αποτρέπει επίσης τις εταιρίες από το να χρησιμοποιούν κρατικά κονδύλια για αγορά απαγορευμένου εξοπλισμού. Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται ήδη η Huawei και η ZTE.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την DJI πως παρέχει στην Κίνα πληροφορίες για κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ, ενώ η Ρεπουμπλικανή Αντιπρόσωπος, Elise Stefanik χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, τονίζοντας:

Η DJI αποτελεί ένα μη αποδεκτό ρίσκο στην εθνική ασφάλεια και είναι καιρός τα drones που παράγονται στην κομμουνιστική Κίνα να αφαιρεθούν από τις ΗΠΑ.

Η DJI απάντησε:

Οι νομοθέτες που υποστηρίζουν αυτό το νομοσχέδιο συνεχίζουν να αναφέρουν ανακριβείς και αναπόδεικτους ισχυρισμούς σχετικά με τη λειτουργία της DJI και έχουν ενισχύσει την ξενοφοβία. Η DJI δεν έχει εμπλακεί σε δραστηριότητες που παραβιάζουν ή καταχράζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ωστόσο δεν έχουμε έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα προϊόντα μας.

Tags: