Η Apple ετοιμάζει μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση για τις οθόνες των iPhone!

Αλλά θα χρειαστεί υπομονή
20 Μαρτίου 2024 09:31
Η Apple ετοιμάζει μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση για τις οθόνες των iPhone!

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά νέα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S24, το οποίο επαίνεσαν οι περισσότεροι κάτοχοι, είναι η ειδική επίστρωση της οθόνης που μπλοκάρει τις αντανακλάσεις. Το αποτέλεσμα είναι η οθόνη να μοιάζει πιο φωτεινή και καθαρή σε περισσότερες συνθήκες και περιστάσεις. Όπως φαίνεται και η Apple σχεδιάζει κάτι αντίστοιχο για τα iPhone.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο σχετικά αξιόπιστος κινέζος leaker ‘Instant Digital’ αποκάλυψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo πως η Apple άρχισε να αναβαθμίζει τις γραμμές παραγωγής στην Κίνα με νέο εξοπλισμό για τις επιστρώσεις τον οθονών. Έτσι, οι επόμενες συσκευές της αναμένεται να έχουν μια «υπερ-σκληρή αντι-ανακλαστική στρώση» που θα είναι πολύ πιο ανθεκτική στις γρατσουνιές απ’ ότι έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε. Αυτό σημαίνει πως οι οθόνες των επόμενων iPhone δε θα γυαλίζουν τόσο όσο των τωρινών μοντέλων, ενώ συγχρόνως θα είναι και πολύ πιο ανθεκτικές.

Το μεγάλο αλλά στην υπόθεση είναι το timing. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του leaker, οι αλλαγές στις γραμμές παραγωγής δε θα έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως για τα iPhone 16 που αναμένεται να κυκλοφορήσουν φέτος το Σεπτέμβριο. Επομένως, οι δύο αυτές πολύ σημαντικές αναβαθμίσεις προορίζονται για τα μοντέλα της επόμενης χρονιάς, τα iPhone 17.

Να σημειωθεί πως ακόμη δε γνωρίζουμε αν η Apple απλά σκοπεύει να υιοθετήσει την Gorilla Glass Armor τεχνολογία της Corning ή αν ετοιμάζει κάποια νέα γενιά του δικού της Ceramic Shield. Με το iPhone 15 η Apple είχε ισχυριστεί πως το Ceramic Shield είναι το σκληρότερο γυαλί που υπάρχει σε smartphone. Η τεχνολογία είχε κάνει αρχικά την εμφάνισής το 2020 με το iPhone 12, με την Apple να επισημαίνει τότε πως το Ceramic Shield χαρίζει έως και 4 φορές μεγαλύτερη αντοχή στις πτώσεις.

Η anti-reflective οθόνη του S24 δίπλα στο iPhone 15:

Tags: