Starship: Δείτε ζωντανά την τρίτη πτήση του μεγαλύτερου πυραύλου της ανθρωπότητας!

Σε λίγες ώρες από τώρα
14 Μαρτίου 2024 09:49
Starship: Δείτε ζωντανά την τρίτη πτήση του μεγαλύτερου πυραύλου της ανθρωπότητας!

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για την SpaceX. Σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου του 2024 στις 13:30 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τρίτη δοκιμαστική πτήση του Starship.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πύραυλο που έχει φτιάξει ποτέ ο άνθρωπος, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την επιστροφή μας στο φεγγάρι όσο και για τα πρώτα βήματά μας στον Άρη. Η νέα απόπειρα της εταιρίας του Elon Musk θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το κοινωνικό δίκτυο X και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε δωρεάν πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, ένα μη επανδρωμένο Starship εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο, αλλά μια ανωμαλία λίγα λεπτά μετά την απογείωση ανάγκασε τους ελεγκτές να το ανατινάξουν. Το Νοέμβριο ακολούθησε η δεύτερη δοκιμαστική πτήση, στην οποία επιτεύχθηκε ένα πολύ σημαντικό ορόσημο, αφού το όχημα ολοκλήρωσε για πρώτη φορά τον διαχωρισμό των δύο σταδίων. Εν τέλει όμως, το Starship απέτυχε ξανά να φτάσει σε τροχιά.

Αυτή τη φορά, προφανώς, η SpaceX έχει πάρει αρκετά μέτρα για να καταφέρει να πετύχει τον δύσκολο στόχο της. Μάλιστα, μια βασική αλλαγή για την τρίτη πτήση του Starship, εκτός από τις αναβαθμίσεις και στους δύο πυραύλους, αφορά το σημείο προσγείωσης. Η SpaceX αυτή τη φορά θα προσπαθήσει να προσγειώσει το Starship στον Ινδικό Ωκεανό. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό θα της επιτρέψει να "επιχειρήσει νέες τεχνικές όπως η καύση του κινητήρα στο διάστημα", στο πλαίσιο μιας ευρύτερης σειράς δοκιμών που θα δουν επίσης τη SpaceX να προσπαθεί να επαναφέρει σε λειτουργία έναν κινητήρα Raptor στο διάστημα.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το teaser βίντεο που ανάρτησε η εταιρία για να προετοιμάσει το έδαφος για την τρίτη πτήση.