Starship: Μάθαμε πότε θα πετάξει για 3η φορά ο μεγαλύτερος πύραυλος που έχει φτιάξει ο άνθρωπος

Προ των πυλών η νέα δοκιμαστική πτήση
12 Ιανουαρίου 2024 10:24
Starship: Μάθαμε πότε θα πετάξει για 3η φορά ο μεγαλύτερος πύραυλος που έχει φτιάξει ο άνθρωπος

Μέσα στο 2023, η SpaceX κατάφερε να τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα με τις δοκιμαστικές πτήσεις του εντυπωσιακού Starship. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πύραυλο που έχει φτιάξει ποτέ ο άνθρωπος, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την επιστροφή μας στο φεγγάρι όσο και για τα πρώτα βήματά μας στον Άρη.

Αναλυτικότερα, ένα μη επανδρωμένο Starship εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο, αλλά μια ανωμαλία λίγα λεπτά μετά την απογείωση ανάγκασε τους ελεγκτές να το ανατινάξουν. Το Νοέμβριο ακολούθησε η δεύτερη δοκιμαστική πτήση, στην οποία επιτεύχθηκε ένα πολύ σημαντικό ορόσημο, αφού το όχημα πέτυχε για πρώτη φορά τον διαχωρισμό των δύο σταδίων. Εν τέλει όμως, το Starship απέτυχε ξανά να φτάσει σε τροχιά.

Τώρα, η αντιπρόεδρος δραστηριοτήτων πελατών και ενσωμάτωσης της SpaceX, Jessica Jensen, αποκάλυψε το πότε μπορούμε να περιμένουμε την τρίτη πτήση. Συγκεκριμένα, σε μια τηλεδιάσκεψη που αφορούσε το Artemis πρόγραμμα της NASA, το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας του Elon Musk αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιτυχημένες δοκιμές επί εδάφους που έκανε η SpaceX, προσθέτοντας:

Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για την τρίτη δοκιμή πτήσης του Starship.

Στη συνέχεια σχολίασε τη διαδικασία λήψης άδειας για την πτήση, λέγοντας:

Αναμένουμε αυτή η άδεια να έρθει τον Φεβρουάριο, οπότε φαίνεται ότι η τρίτη πτήση θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, τον επόμενο μήνα θα δούμε την τρίτη προσπάθεια της εταιρίας αεροδιαστημικής τεχνολογίας του Elon Musk να καταφέρει κάτι πρωτόγνωρο για την ανθρωπότητα. Φυσικά, για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε εκ νέου.