‘Ενα χρήσιμο χαρακτηριστικό που υπήρχε στα Mac και iPhone έρχεται στα Windows!

Θα φανεί αρκετά χρήσιμο σε πολλούς χρήστες
01 Μαρτίου 2024 12:16
‘Ενα χρήσιμο χαρακτηριστικό που υπήρχε στα Mac και iPhone έρχεται στα Windows!

Η Apple κυκλοφόρησε το 2022 ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό σε όσους έχουν iPhone και Mac. Η εταιρία, έδινε την επιλογή, όσοι έχουν στην κατοχή τους ένα τηλέφωνό της, να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως webcam στο Mac ή Macbook τους. Έτσι, αν κάποιος σύνδεε ασύρματα το iPhone με το laptop του, θα είχε μία καλύτερη ποιότητα στις βιντεοκλήσεις. Αυτό φαίνεται ότι θέλει να κάνει τώρα και η Microsoft με μία επερχόμενη λειτουργία των Windows. 

Όπως μαθαίνουμε από το The Verge, με την τελευταία test έκδοση του Windows Insiders, η Microsoft πρόσθεσε την επιλογή να χρησιμοποιεί κάποιος το τηλέφωνό του (Android και ίσως και iPhone) ως κάμερα σε υπολογιστή που έχει εγκατεστημένα τα Windows 11.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ειδική έκδοση των Windows, η Microsoft επιτρέπει τη νέα λειτουργία σε όσους έχουν Android τηλέφωνο με εγκατεστημένο το Android 9 ή μεταγενέστερη έκδοση. 

Αυτό το χαρακτηριστικό γίνεται μέσα από την εφαρμογή Phone Link, ενώ παράλληλα υπάρχει η επιλογή πρόσβασης του χρήστη στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες του τηλεφώνου του. Αν είστε και εσείς Windows Tester, το μόνο που πρέπει να κάνετε για να ενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας ως webcam στο PC σας, είναι να ανατρέξτε στο μενού ρυθμίσεων για Bluetooth και κινητές συσκευές και έπειτα στη διαχείριση συσκευών. 

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει αυτό το χαρακτηριστικό σε όλους τους χρήστες.