Η νέα αλλαγή των Windows 11 είναι λες και βγήκε από τα Windows 10

Νέες δοκιμές από τη Microsoft
30 Μαρτίου 2024 13:40
Η νέα αλλαγή των Windows 11 είναι λες και βγήκε από τα Windows 10

Η Microsoft συνεχίζει τις προσπάθειες να βρει ένα κατάλληλο σημείο για το κουμπί των Widgets στα Windows 11 και τώρα δοκιμάζει μια νέα αλλαγή που θυμίζει περισσότερο την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, τα Windows 10.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όταν τα Windows 11 είχαν πρωτοκυκλοφορήσει, το μενού των Widgets άνοιγε από ένα κουμπί που ήταν στο κέντρο της Γραμμής Εργασιών, δεξιά από αυτό της Έναρξης. Λίγους μήνες αργότερα όμως, η Microsoft συνειδητοποίησε πως αυτή δεν ήταν και η καλύτερη θέση και έτσι αποφάσισε να μεταφέρει το εικονίδιο μόνο του στην αριστερή πλευρά της Γραμμής Εργασιών. Ταυτόχρονα, το μετέτρεψε σε καρτελάκι, το οποίο πέρα από τη χρήση του για το άνοιγμα του μενού των Widgets, περιλάμβανε και πληροφορίες για τον καιρό απευθείας στην Γραμμή Εργασιών, χωρίς να χρειάζεται να το πατήσει ο χρήστης.

Τώρα, μέσα από τη νέα δοκιμαστική έκδοση Preview Build 22635.3420 που έγινε διαθέσιμη για τα μέλη του Windows Insider προγράμματος, η Microsoft δοκιμάζει μια εντελώς διαφορετική θέση. Συγκεκριμένα, έφερε το εν λόγω καρτελάκι/κουμπί στην δεξιά πλευρά της Γραμμής Εργασιών, όπου ακριβώς βρισκόταν και το καρτελάκι για τον καιρό και τις ειδήσεις και στα Windows 10. Πρακτικά βρίσκεται δίπλα από το system tray που φιλοξενεί τα εικονίδια των ανοιχτών προγραμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως αυτή η αλλαγή θέση αφορά μόνο τους χρήστες που έχουν επιλέξει η Έναρξή τους να βρίσκεται στις αριστερή πλευρά της Γραμμής Εργασιών, όπως δηλαδή στις παλιότερες εκδόσεις των Windows.

Παράλληλα με αυτή την αλλαγή, η Microsoft δοκιμάζει με τους Windows Insiders και μερικά νέα χαρακτηριστικά. Για αρχή, η κοινή χρήση αρχείων που είναι στο cloud περιλαμβάνει πλέον και ένα κουμπί για άμεση δημιουργία QR Code. Επίσης, ο File Explorer θα εμπλουτιστεί προσεχώς με τη δυνατότητα τα αρχεία να γίνονται drag ‘n’ drop με το ποντίκι μεταξύ των breadcrumbs, δηλαδή των φακέλων στη μπάρα πλοήγησης.

Τέλος, η Microsoft θα εμπλουτίσει και την οθόνη κλειδώματος, η οποία πλέον θα δείχνει και πληροφορίες για την κίνηση στην περιοχή, για τον καιρό, για την οικονομία και για τα τελευταία αθλητικά γεγονότα.