41 χρόνια μετά, η Microsoft φέρνει επιτέλους μια βασική λειτουργία στο Σημειωματάριο των Windows!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ;
09 Απριλίου 2024 13:31
41 χρόνια μετά, η Microsoft φέρνει επιτέλους μια βασική λειτουργία στο Σημειωματάριο των Windows!

Κάτι που ενδεχομένως πολλοί να μη γνωρίζουν είναι πως το Σημειωματάριο των Windows στην πραγματικότητα είναι πιο παλιό και από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα! Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα της Microsoft έκανε αρχικά την εμφάνισή του στο MS-DOS, μέσα από μια ενημέρωση που έφτασε το 1983, προσθέτοντας υποστήριξη για χρήση ποντικιού. Από τότε είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι όλων των εκδόσεων των Windows, αποτελώντας μέχρι και σήμερα μια γρήγορη, απλή και χωρίς επιπλέον κόστος εναλλακτική για όσους δε θέλουν να γράψουν ή να επεξεργαστούν κάποιο κείμενο χωρίς το Word.

Παρόλο που το χρησιμοποιούν όμως εκατομμύρια χρήστες, εδώ και πολλά χρόνια το Σημειωματάριο (Notepad) ήταν πρακτικά παρατημένο, χωρίς να λαμβάνει επιπρόσθετα χαρακτηριστικά ή αλλαγές. Αυτό άλλαξε πρόσφατα, όταν η Microsoft ξεκίνησε να το εκσυγχρονίζει, προσθέτοντας καρτέλες, dark mode λειτουργία και άλλα χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η εταιρία έκανε τώρα γνωστό ότι θα φέρει στο Σημειωματάριο και ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό.

Ναι, 41 ολόκληρα χρόνια μετά το ντεμπούτο του, το Σημειωματάριο των Windows θα αποκτήσει επιτέλους ορθογραφικό έλεγχο!

Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στο blog του Windows Insider προγράμματος, οι λειτουργίες ορθογραφικού ελέγχου θα δουλεύουν με τον γνωστό τρόπο που όλοι γνωρίζουν. Το λογισμικό θα επισημάνει τα λάθη που εντοπίζει και τις εσφαλμένα γραμμένες λέξεις με μια κόκκινη υπογράμμιση. Φυσικά, θα προσφέρει εναλλακτικές λύσεις με αριστερό κλικ, ενώ ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει μαζικά όλα τα εντοπισμένα λάθη πατώντας τον συνδυασμό Shift + F10.

Για την ώρα η νέα έκδοση του Notepad που προσφέρει και spell check δοκιμάζεται με τα μέλη του Windows Insider προγράμματος και αναμένεται να γίνει ευρέως διαθέσιμη για τους χρήστες των Windows 11 σύντομα.