Facebook και Instagram θα χρεώνουν παραπάνω την προώθηση δημοσιεύσεων στο iOS

Η αντίδραση της Meta στην προμήθεια της Apple
16 Φεβρουαρίου 2024 10:14
Facebook και Instagram θα χρεώνουν παραπάνω την προώθηση δημοσιεύσεων στο iOS

Η Meta ανακοίνωσε χθες πως οι επιχειρήσεις που θα προωθούν τις δημοσιεύσεις τους από τις iOS εκδόσεις των Facebook και Instagram, θα πρέπει να πληρώνουν μία επιπλέον χρέωση της τάξης του 30%. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η προμήθεια της Apple θα πληρώνεται από τους χρήστες των iPhone.

Αν όμως προωθούν το περιεχόμενό τους μέσω browser, δε θα υπάρχει η έξτρα χρέωση του 30%.

Η Meta θα ξεκινήσει να εφαρμόζει αυτήν την αλλαγή αυτό το μήνα στις ΗΠΑ και θα ακολουθήσουν σύντομα και οι υπόλοιπες αγορές.

Υποχρεούμαστε είτε να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες της Apple, είτε να αφαιρέσουμε την προώθηση των posts από τις εφαρμογές μας. Δε θέλουμε να αφαιρέσουμε τη δυνατότητα να προωθούνται τα posts, καθώς αυτό θα πλήξει τις μικρές επιχειρήσεις κάνοντάς τες πιο δύσκολο να εμφανιστούν και στερώντας τους ένα πολύτιμο τρόπο να προβληθούν. – Meta

Οι διαφημιζόμενοι λοιπόν που θα προωθούν δημοσιεύσεις μέσω του iOS θα χρεώνονται από την Apple, όχι από την Meta και θα καλούνται να πληρώσουν προκαταβολικά και όχι όταν λήξουν οι διαφημίσεις.

Η προώθηση, η οποία επιτρέπει σε ένα άτομο ή έναν οργανισμό να πληρώσει για να αυξήσει το reach του post του ή του προφίλ του, είναι μία ψηφιακή υπηρεσία, οπότε φυσικά και απαιτείται η In-App Purchase. Αυτό ίσχυε πάντα και υπάρχουν πολλά παραδείγματα εφαρμογών που το κάνουν με επιτυχία. – Apple