Αναφορές για προβλήματα σε iPhone που αναβαθμίστηκαν στο iOS 17.4.1

Συσσωρεύονται τα παράπονα στα social media
31 Μαρτίου 2024 15:07
Αναφορές για προβλήματα σε iPhone που αναβαθμίστηκαν στο iOS 17.4.1

Όπως επισήμανε το γνωστό μέσο Apple Hub που μετρά σχεδόν 1 εκατομμύριο ακόλουθους στο X, πολλοί χρήστες αναφέρουν πως μετά την αναβάθμιση στο iOS 17.4.1, το iPhone τους ξεκίνησε να αντιμετωπίζει προβλήματα με την μπαταρία.

Η συγκεκριμένη ενημέρωση ήταν φαινομενικά πολύ απλή και μικρή, διορθώνοντας απλά μερικά bugs του λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, δεν αποκλείεται κάτι να πήγε στραβά, κάνοντας την διαχείριση την μπαταρίας χειρότερη. Για την ώρα δεν έχουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Apple σχετικά με το θέμα, παρόλο που οι αναφορές στα social media είναι αρκετές.

Για την ιστορία, στο παρελθόν η Apple είχε κάνει μια σπάνια τοποθέτηση σχετικά με το θέμα, μετά την κυκλοφορία του iOS 15.4, αφού και τότε πολλοί χρήστες αμέσως έσπευσαν να εκφράσουν παράπονα σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής τους που ξαφνικά έμοιαζε αισθητά χειρότερη.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανικός κολοσσός είχε επιβεβαιώσει πως όντως η μπαταριά αδειάζει γρηγορότερα μετά από τα updates, όμως υπάρχει λόγος.

Όχι, η Apple δεν την μειώνει επίτηδες (πλέον), όπως είχε ανακαλυφθεί ότι έκανε με το τεράστιο "Batterygate" σκάνδαλο. Αντίθετα, όπως είχε ξεκαθαρίσει η εταιρία, το φαινόμενο οφείλεται στις διάφορες παρασκηνιακές λειτουργίες που πραγματοποιεί το λειτουργικό σύστημα μετά την κάθε ενημέρωση. Συγκεκριμένα, τρέχουν για μια φορά ορισμένες ειδικές διεργασίες από τη βελτιστοποίηση των αποθηκευμένων αρχείων μέχρι την εκτέλεση νέων αλγορίθμων μηχανικής μάθησης για τη βιβλιοθήκη των φωτογραφιών σας, για να παραμένει η συσκευή γρήγορη και αποτελεσματική. Όλα αυτά τρώνε τη μπαταρία αμέσως μετά την αναβάθμιση μέχρι να ολοκληρωθούν.

Επιπροσθέτως, η διαχείριση της μπαταρίας δεν είναι απλή υπόθεση για τα smartphones και γίνεται με πολύπλοκους αλγορίθμους που απαιτούν μερικούς κύκλους φόρτισης και εκφόρτισης για να βρουν ξανά το ρυθμό τους, μετά το νέο ξεκίνημα που επιβάλει το update.

Στα του iOS 17.4.1 λοιπόν. Έχει θέμα η συσκευή σας μετά την αναβάθμιση; Αν μόλις ενημερώσατε το iPhone σας και παρατηρήσετε ότι η μπαταρία δεν κρατάει το ίδιο πολύ, μην πανικοβάλλεστε. Συνεχίστε να το χρησιμοποιείτε όπως θα κάνατε συνήθως για μερικές ημέρες. Στη συνέχεια, αν μετά από τουλάχιστον 48 ώρες η μπαταρία σας συνεχίζει να εξαντλείται ταχύτερα, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Apple, αφού όντως ενδέχεται να έχει προκληθεί κάποιο θέμα.

Tags: