Η Microsoft φτιάχνει το δικό της DLSS για να μεταμορφώσει το gaming στα Windows 11

Σύμφωνα με ανακάλυψη της κοινότητας
12 Φεβρουαρίου 2024 21:39
Η Microsoft φτιάχνει το δικό της DLSS για να μεταμορφώσει το gaming στα Windows 11

Η Microsoft φαίνεται πως ετοιμάζει τη δική της AI upscaling τεχνολογία που θα έρθει να ανταγωνιστεί τα Nvidia DLSS, AMD FSR και Intel XeSS, με στόχο να μεταμορφώσει το gaming στα Windows 11.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με τα προαναφερθέντα ονόματα, πρόκειται για αλγορίθμους που μπορούν να παράγουν εικόνες υψηλότερης ανάλυσης από πηγές μικρότερης ανάλυσης. Έτσι, η μηχανή γραφικών ενός παιχνιδιού δε χρειάζεται να αφιερώνει πόρους στοχεύοντας τη μέγιστη native ανάλυση της οθόνης του χρήστη, αφού ο αλγόριθμος αναλαμβάνει το upscaling, χωρίς να χαλάει αξιοσημείωτα η ευκρίνεια. Το αποτέλεσμα; Περισσότεροι διαθέσιμοι πόροι για γραφικά καλύτερης ποιότητα σε υψηλότερο framerate.

Οι PC gamers έχουν λατρέψει αυτές τις τεχνολογίες τα τελευταία χρόνια και μια ακόμη επιλογή είναι σίγουρα ευχάριστα νέα. Μάλιστα, η υλοποίηση της Microsoft μπορεί να έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, αφού ίσως να βελτιώνει όλα τα παιχνίδια σε έναν υπολογιστή, μιας και θα υπάρχει σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε αν θα απαιτείται ειδικό hardware, όπως συμβαίνει με το DLSS της Nvidia, ή αν η τεχνολογία θα υποστηρίζει όλες τις κάρτες γραφικών όλων των εταιριών. Το χαρακτηριστικό αναμένεται να έρθει με την τεράστια μαζική ενημέρωση 24H2 των Windows 11 που θα προσθέσει και πολλά ακόμη AI χαρακτηριστικά, στο δεύτερο μισό του έτους.

Η Microsoft πρόσθεσε την σχετική επιλογή στην νεότερη δοκιμαστική έκδοση των Windows, αφού σύντομα φαίνεται πως σκοπεύει να αρχίσει τα πειράματα με την συνεισφορά της κοινότητας.