Δείτε τις πανέμορφες φωτογραφίες από το “Φεγγάρι του Λύκου“ - Πότε είναι η επόμενη πανσέληνος του 2024

Η πρώτη πανσέληνος του 2024 χάρισε ένα καθηλωτικό θέαμα στον ουρανό
26 Ιανουαρίου 2024 09:22
Δείτε τις πανέμορφες φωτογραφίες από το “Φεγγάρι του Λύκου“ - Πότε είναι η επόμενη πανσέληνος του 2024

Η πρώτη πανσέληνος του 2024 χάρισε μερικές πανέμορφες εικόνες για όσους είδαν το καθηλωτικό θέμα που φώτισε τον ουρανό της Ελλάδας αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, το βράδυ της Πέμπτης (25/01). 

Αυτή την πρώτη πανσέληνο της χρονιάς την αποκαλούν "Φεγγάρι του Λύκου" και αυτό επειδή ο θρύλος λέει ότι κατά τη διάρκεια του φαινομένου οι λύκοι ακούγονται να ουρλιάζουν πιο δυνατά. Τουλάχιστον αυτό πίστευαν οι ιθαγενείς της Αμερικής στα παλιά χρόνια καθώς και πως τα αλυχτίσματά τους ακούγονται δυνατότερα επειδή πεινάνε. 

Κάτι τέτοιο φυσικά γνωρίζουμε πλέον ότι δεν ισχύει και πως οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί. Ανάμεσα στους λόγους που ουρλιάζουν οι λύκοι είναι για την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών τους, το μαρκάρισμα της περιοχής και τον συντονισμό του κυνηγιού. Έχουν δοθεί κι άλλα ονόματα από τους ιθαγενείς για την πανσέληνο του Ιανουαρίου όπως "Κεντρικό Φεγγάρι" αλλά και παραδοσιακά ονόματα που τονίζουν τη σκληρή ψυχρότητα της εποχής: Κρύο Φεγγάρι (από την φυλή Κρι), Φεγγάρι του πάγου (από την φυλή Αλονκίν), Σκληρό Φεγγάρι (από την φυλή Ντακότα) και Φεγγάρι των πνευμάτων (από την φυλή Οτζίμπουε).

Δείτε φωτογραφίες από το Φεγγάρι του Λύκου από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο

Φρανκφούρτη 

Λισαβόνα

Σαχάρα

Σαν Φρανσίσκο

Πότε είναι η επόμενη πανσέληνος του 2024

Σύμφωνα με το ημερολόγιο η επόμενη πανσέληνος που θα εμφανιστεί στον ουρανό αναμένεται στις 24 Φεβρουαρίου και θα είναι γνωστή ως το "Φεγγάρι του Χιονιού" λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που συμβαίνουν συχνά εκείνη την περίοδο του χρόνου,