Πόσο ανθεκτικό είναι τελικά Galaxy S24 Ultra; (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ένα από τα πρώτα τεστ
24 Ιανουαρίου 2024 10:26
Πόσο ανθεκτικό είναι τελικά Galaxy S24 Ultra; (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως συνέβη και με τα νεότερα iPhone Pro μοντέλα της Apple, φέτος η Samsung αναβάθμισε και αυτή τη ναυαρχίδα της, το Galaxy S24 Ultra, με τιτάνιο. Το νέο αυτό υλικό υπόσχεται βελτιωμένη ανθεκτικότητα σε χτυπήματα και πτώσεις, διατηρώντας το βάρος της συσκευής σε παρόμοια επίπεδα. Τι ισχύει όμως τελικά;

Τελικά, το Galaxy S24 Ultra είναι πράγματι μια από τις πιο ανθεκτικές ναυαρχίδες της αγοράς. Η αντοχή της συσκευής, που είναι επίσης εξοπλισμένη με το Gorilla Glass Armor στο μπροστά της μέρος, δοκιμάστηκε από το YouTube κανάλι PBKreviews, το οποίο είναι γνωστό ακριβώς για αυτή την κατηγορία βίντεο, καταστρέφοντας διάφορα δημοφιλή smartphones για να ανακαλυφθούν τα όριά τους. Το Galaxy S24 Ultra, λοιπόν, πέρασε από μια σειρά δοκιμών πτώσης από διάφορα ύψη, καθώς από άλλες ειδικές δοκιμές για να εξακριβωθεί πόσο εύκολα γρατσουνίζεται.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια των τεστ που διεξήγαγε το PBKreviews, το Galaxy S24 Ultra έδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα. Παρόλο που υπέστη μια μικρή ρωγμή στην μπροστινή γωνία μετά από πτώση, αυτό ήταν εντός των αναμενόμενων αποτελεσμάτων, δεδομένων των περιορισμών του γυαλιού σε περίπτωση σημαντικής πρόσκρουσης. Το τριγύρω πλαίσιο του smartphone, που αποτελείται από το στιβαρό τιτάνιο, έδειξε εντυπωσιακή αντοχή, βγαίνοντας σε μεγάλο βαθμό ανέπαφο από τις δοκιμές. Μάλιστα, το επίπεδο ανθεκτικότητας του Galaxy S24 Ultra ξεπερνά αυτό του iPhone 15 Pro, το οποίο υπέστη πιο σημαντική ζημιά σε παρόμοιες δοκιμές.

Περνώντας στη δοκιμή των γρατσουνιών, η συσκευή πέρασε «δύσκολα», αφού πάνω στην οθόνη της άπλωσαν χαλίκια. Παρά αυτή την τριβή, η οθόνη του Galaxy S24 Ultra παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αλώβητη, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα κατασκευής της.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο YouTuber PBKreviews δεν πραγματοποίησε bend test στο Galaxy S24 Ultra, ενδεχομένως λόγω της φήμης της Samsung για την κατασκευή εξαιρετικά άκαμπτων ναυαρχίδων. Βέβαια, το πρόσφατο iPhone 15 Pro Max είχε αποτύχει το εν λόγω τεστ μετά από χρόνια εξαιρετικών αποτελεσμάτων για την Apple, οπότε θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή μέχρι να εξακριβωθεί ποια είναι τα πραγματικά όρια του S24.

Tags: