Samsung Galaxy: Προβλήματα με τη θερμοκρασία και τη φόρτιση μετά το τελευταίο update

Ανησυχίες στην κοινότητα
03 Απριλίου 2024 23:49
Samsung Galaxy: Προβλήματα με τη θερμοκρασία και τη φόρτιση μετά το τελευταίο update

Πριν μερικές ημέρες η Samsung ξεκίνησε την ευρεία διάθεση της One UI 6.1 ενημέρωσης, για πολλά Galaxy μοντέλα του 2023, συμπεριλαμβανομένων των S23, Fold 5 και Flip 5. Ωστόσο, αμέσως μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης, η οποία φέρνει στις συσκευές το Android 14, πολλοί χρήστες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το One UI 6.1 ήταν μια ενημέρωση που περίμενε με ανυπομονησία η κοινότητα, αφού προσθέτει στις συσκευές προηγμένες AI δυνατότητες και άλλες βελτιώσεις. Ωστόσο, τα social media γέμισαν με αναφορές πως το update έχει ως αποτέλεσμα μειωμένες ταχύτητες φόρτισης σε ορισμένες συσκευές και κάνει άλλες να λειτουργούν με υψηλότερες θερμοκρασίες από το συνηθισμένο.

Ξεκινώντας με την επιβράδυνση της φόρτισης, το θέμα αυτό αποτέλεσε σημαντικό σημείο ανησυχίας για τους κατόχους, με αναφορές στα φόρουμ της κοινότητας της Samsung να αναφέρουν μείωση της ταχύτητας φόρτισης έως και 40% για συσκευές όπως το Galaxy Z Fold 5 και το Galaxy S23. Μερικοί έχουν σημειώσει ότι οι ρυθμοί φόρτισης πέφτουν περίπου στα 15W, σε πλήρη αντίθεση με τα αναμενόμενα πρότυπα για αυτά τα μοντέλα.

Όμως, παρά αυτές τις ευρέως διαδεδομένες αναφορές, η δοκιμή από το μέσο SamMobile αποκάλυψε ότι μια συσκευή Galaxy S23 εξακολουθεί να επιτυγχάνει ρυθμούς φόρτισης κοντά στα 20W μετά την ενημέρωση. Αυτό σημαίνει πως το πρόβλημα δεν είναι καθολικό για όλους και επηρεάζει μόνο συγκεκριμένα μοντέλα.

Όσον αφορά τις αυξημένες θερμοκρασίες, αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί ίσως στα AI χαρακτηριστικά που θέτουν πρόσθετες απαιτήσεις στην CPU. Μάλιστα, πολλές από τις αναφορές επισημαίνουν πως η συσκευή θερμαίνεται κατά τη διάρκεια περιόδων αδράνειας, χωρίς δηλαδή ο κάτοχος να κάνει κάτι συγκεκριμένο.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από τη Samsung.

Tags: