Πόσο τιτάνιο έχει τελικά το Galaxy S24 Ultra; Δείτε βίντεο αποσυναρμολόγησης

Η νέα Android ναυαρχίδα κάτω από το μικροσκόπιο
05 Φεβρουαρίου 2024 17:31
Πόσο τιτάνιο έχει τελικά το Galaxy S24 Ultra; Δείτε βίντεο αποσυναρμολόγησης

Μετά το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max, τα οποία έχουν ως μεγάλο selling point το τιτάνιο, την ίδια πορεία ήρθε να ακολουθήσει και η Samsung, η οποία χρησιμοποίησε ομοίως τιτάνιο στη νέα της ναυαρχίδα.

Το Galaxy S24 Ultra έρχεται με καλύτερες κάμερες, εντυπωσιακές AI λειτουργίες και διάφορες άλλες αναβαθμίσεις, μεταξύ των οποίων και η κατασκευή από τιτάνιο. Ωστόσο, η Samsung δεν έλυσε όλες τις απορίες με την επίσημη παρουσίαση των συσκευών.

Τώρα λοιπόν, ο γνωστός YouTuber JerryRigEverything, ο οποίος ειδικεύεται ακριβώς στις δοκιμές αντοχής των smartphones, πραγματοποίησε το πρώτο βίντεο αποσυναρμολόγησης του S24 Ultra, λύνοντας μερικές σημαντικές απορίες των ενδιαφερόμενων: Πόσο τιτάνιο έχει τελικά το S24 Ultra και τι κατηγορίας;

Όπως μπορείτε να δείτε και από το βίντεο που ακολουθεί, η Samsung χρησιμοποιεί αλουμίνιο για το κεντρικό frame κάτω από το πίσω γυαλί, εκεί δηλαδή όπου βιδώνονται και στερεώνονται τα δεκάδες εξαρτήματα. Σε αντίθεση με τις συσκευές της Apple όμως, το αλουμίνιο δεν είναι «δεμένο» με το τιτάνιο με solid state diffusion. Η Samsung χρησιμοποιεί πλαστικό για το σκοπό αυτό και το τιτάνιο βρίσκεται και στο S24 Ultra μόνο στο εξωτερικό περίβλημα. Πρακτικά έχουμε να κάνουμε με κυρίως διακοσμητική χρήση του υλικού και όχι με πραγματική κατασκευή από τιτάνιο από άκρη σε άκρη.

Σύμφωνα με τον ειδικό εργαστηριακό εξοπλισμό που χρησιμοποίησε ο YouTuber, το τιτάνιο του Galaxy S24 Ultra είναι Grade 2, σε αντίθεση με το Grade 5 του iPhone. Όπως και να 'χει όμως, το S24 Ultra εξακολουθεί να έχει όντως περίβλημα από πραγματικό τιτάνιο. Ωστόσο, το υλικό των iPhone έχει καλύτερη αναλογία αντοχής προς βάρος, από το Grade 2 τιτάνιο, καθώς και καλύτερη αντοχή στις γρατσουνιές.

Αν λάβουμε υπόψη μόνο την τιμή του υλικού ανά κιλό, η Samsung χρησιμοποιεί περίπου 3 με 5 δολάρια τιτανίου για κάθε Galaxy S24 Ultra, σύμφωνα με την εκτίμηση του YouTuber. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει και πολλά από μόνο του, αφού το υλικό έχει πολύ διαφορετικές απαιτήσεις. Συνολικά χρειάζονται ειδικές δεξιότητες και τεχνογνωσία για να δουλέψει κανείς με τιτάνιο και το γεγονός πως έχουμε να κάνουμε με περίβλημα Grade 2 δε μειώνει την αξία της αναβάθμισης.

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο αποσυναρμολόγησης μέσα από τον player που ακολουθεί.