Επικεφαλής HP: «Στόχος μας είναι να κάνουμε την εκτύπωση συνδρομητική υπηρεσία»

Εμφατικές δηλώσεις από τον CEO της
23 Ιανουαρίου 2024 18:56
Επικεφαλής HP: «Στόχος μας είναι να κάνουμε την εκτύπωση συνδρομητική υπηρεσία»

Στις αρχές της χρονιάς σας είχαμε ενημερώσει πως η Hewlett-Packard δέχτηκε μια νέα αγωγή για την αμφιλεγόμενη πολιτική της να περιορίζει τους εκτυπωτές της να χρησιμοποιούν μόνο μελανάκια της ίδιας.

Συγκεκριμένα, η εταιρία κατηγορείται για μονοπώληση της αγοράς των μελανοδοχείων εκτυπωτών, με την τεχνολογία Dynamic Security να βρίσκεται στο επίκεντρο. Το χαρακτηριστικό αυτό, που εισήχθη το 2016, με απλά λόγια εμποδίζει τη χρήση δοχείων μελάνης από άλλους, τρίτους κατασκευαστές στους εκτυπωτές της HP. Στο μοντέλα της εταιρίας μπορούν να λειτουργήσουν μόνο μελανάκια που κατασκευάζει η ίδια, μια κίνηση που έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις και δικαστικές διαμάχες.

Τώρα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο CEO της HP, Enrique Lores, κλήθηκε να υπερασπιστεί τη στρατηγική της εταιρίας, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα κερδοφορίας. Για παράδειγμα, μόνο το 2023, το τμήμα εκτυπώσεων της HP κατέγραψε έσοδα ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αξιοσημείωτα κέρδη ύψους 3,34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις των μελανοδοχείων.

Ο Lores επιβεβαίωσε στη συνέντευξή του αυτή πως η HP χάνει χρήματα όταν πουλάει έναν εκτυπωτή και τα κερδίζει εν τέλει μέσω των προμηθειών που αναγκάζεται να αγοράσει ο κάτοχος.

Ωστόσο, οι φιλοδοξίες της δεν σταματάνε εκεί. Τελικός στόχος της εταιρίας είναι όλοι οι πελάτες των εκτυπωτών της να εγγράφονται επίσης σε ένα συνδρομητικό πρόγραμμα της HP που θα προσφέρει μελανάκια και άλλες υπηρεσίες.

Αναλυτικότερα, ο CEO δήλωσε ξεκάθαρα:

"Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να κάνουμε συνδρομή την εκτύπωση. Αυτό είναι πραγματικά αυτό που επιδιώκουμε".

Για την ιστορία, η HP διαθέτει ήδη ένα μηνιαίο πρόγραμμα συνδρομής για μελανάκια, το Instant Ink, το οποίο φαίνεται να είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον της. Για παράδειγμα, τον Δεκέμβριο, η διευθύντρια των οικονομικών της HP, Marie Myers, σημείωσε ότι τα συνδρομητικά μοντέλα όπως το Instant Ink μπορούν να φέρουν "20% αύξηση της αξίας του πελάτη, επειδή κλειδώνεται αυτό το άτομο". Παράλληλα, στην πιο πρόσφατη οικονομική της έκθεση, η HP ανέφερε πως το Instant Ink έναν από τους "βασικούς τομείς ανάπτυξής της" όσον αφορά το μέλλον.

Μπορείτε να δείτε την εν λόγω συνέντευξη μέσα από τον player που ακολουθεί:

Tags: