Πόσα Vision Pro των $3.499 πούλησε η Apple; Έχουμε την πρώτη εκτίμηση

Από εξαιρετικά αξιόπιστο αναλυτή
22 Ιανουαρίου 2024 17:35
Πόσα Vision Pro των $3.499 πούλησε η Apple; Έχουμε την πρώτη εκτίμηση

Το Apple Vision Pro, που περιγράφεται ως ο πρώτος χωρικός υπολογιστής της Apple, είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία εδώ και μερικές ημέρες, με την τιμή του να ξεκινά από τα 3.499 δολάρια στις ΗΠΑ.

Τώρα, καθώς περιμένουμε την τελική του κυκλοφορία που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Φεβρουαρίου, η πρώτη εκτίμηση για τις πωλήσεις του ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας από τον εξαιρετικά αξιόπιστο αναλυτή Ming-Chi Kuo, ο οποίος ευθύνεται για αμέτρητες σχετικές διαρροές στο παρελθόν, που αφορούσαν τον αμερικανικό κολοσσό. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Kuo, η Apple πούλησε μεταξύ 160 χιλιάδων και 180 χιλιάδων Vision Pro headsets μέσα στην πρώτη εβδομάδα των προ-παραγγελιών.

Αναλυτικότερα, μέσα από μια νέα ανάρτηση στο Medium, ο Kuo δήλωσε ότι τα πρώτα headsets εξαντλήθηκαν αμέσως μετά την έναρξη της διαδικασίας των προ-παραγγελιών, με τους χρόνους αποστολής για όλα τα μοντέλα να ξεφεύγουν στις πέντε έως επτά εβδομάδες.

Εκ πρώτης όψεως, το γεγονός ότι η συσκευή ξεπούλησε αμέσως είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό δείγμα. Παρόλα αυτά, ο Kuo προειδοποίησε ότι οι ημερομηνίες αποστολής παραμένουν αμετάβλητες 48 ώρες μετά το άνοιγμα των προ-παραγγελιών, υποδεικνύοντας ότι η ζήτηση μπορεί από τότε να έχει μειωθεί σημαντικά, αφού οι φανατικοί early adopters έκαναν τις παραγγελίες τους.

Συγκριτικά, τα νέα iPhone μοντέλα εξαντλούνται σύντομα μετά το άνοιγμα των προ-παραγγελιών, αλλά συνήθως οι ημερομηνίες αποστολής συνεχίζουν να αυξάνονται σταθερά τις επόμενες ημέρες.

Όπως και να ‘χει, ο Kuo θεωρεί πως η Apple δε θα δυσκολευτεί και πολύ να πουλήσει μισό εκατομμύριο Vision Pro headsets εντός του 2024.