Το πρώτο χειρουργείο με τη βοήθεια του Apple Vision Pro είναι γεγονός

Και πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο
12 Μαρτίου 2024 18:25
Το πρώτο χειρουργείο με τη βοήθεια του Apple Vision Pro είναι γεγονός

Πριν την κυκλοφορία του Apple Vision Pro, ο αμερικανικός tech κολοσσός είχε επισημάνει πως ο «χωρικός υπολογιστής» του μπορεί να μεταμορφώσει τον τομέα της υγείας. Τώρα, οι βαρύγρουπες αυτές δηλώσεις φαίνεται πως αρχίζουν πράγματι να παίρνουν σάρκα και οστά, αφού το πρώτο χειρουργείο με τη βοήθεια του Apple Vision Pro μόλις ολοκληρώθηκε.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η βοηθός χειρουργού και νοσηλεύτρια χειρουργείου Suvi Verho φορούσε το headset κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης σε σπονδυλική στήλη ανθρώπου που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Cromwell στο Λονδίνο. Ο ίδιος ο χειρούργος δεν φορούσε το headset, αλλά η βοηθός του το χρησιμοποιούσε ενεργά για να ακολουθεί τα βήματα και να έχει τα απαραίτητα εργαλεία σε ετοιμότητα.

Μιλώντας για την εμπειρία, η Verho τόνισε:

"Εξαλείφει το ανθρώπινο λάθος. Εξαλείφει τις εικασίες. Σου δίνει αυτοπεποίθηση κατά τη χειρουργική επέμβαση".

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η Verho είχε εδώ και καιρό αντίστοιχη εμπειρία, αφού πριν την κυκλοφορία του Apple Vision Pro χρησιμοποιούσε το HoloLens 2 της Microsoft με παρόμοιο τρόπο. Ωστόσο, η βοηθός επισήμανε πως η εμπειρία του προϊόντος της Apple «αλλάζει τα δεδομένα».

Μάλιστα και ο χειρούργος Syed Aftab συμφώνησε, τονίζοντας πως η AR/VR τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει δραματικά, ειδικά για νέους εργαζομένους, τονίζοντας πως μπορεί να δώσει πρόσβαση σε δεκάδες χρόνια εμπειρίας σε έναν αρχάριο.