Τόσα χρήματα κοστίζει στην Apple να φτιάξει ένα Apple Vision Pro

Ο “χωροταξικός υπολογιστής” της εταιρίας ξεκινάει από τα 3.500 δολάρια στην Αμερική
26 Φεβρουαρίου 2024 17:35
Τόσα χρήματα κοστίζει στην Apple να φτιάξει ένα Apple Vision Pro

Το Apple Vision Pro κυκλοφόρησε πριν από αρκετές εβδομάδες στην Αμερική με την τιμή του να ξεκινάει από τα 3.500 δολάρια, ενώ μπορεί να φτάσει και τα 4.000 ανάλογα την έκδοση που θα επιλέξει κάποιος. Ο πρώτος “χωροταξικός υπολογιστής” της εταιρίας έγινε πολύ γρήγορα viral στο διαδίκτυο, αφού είδαμε πολλούς ανθρώπους να τα φοράνε έξω στους δρόμους, ακόμα κι όταν τρώνε σε εστιατόρια. Το εν λόγω προϊόν της Apple είναι αρκετά ακριβό, αλλά πόσο κοστίζει στην ίδια για να το φτιάξει; 

Την απάντηση μαθαίνουμε τώρα από το CNBC, το οποίο αναφέρει στο ρεπορτάζ του για μία έρευνα και εκτίμηση που έκανε η Omdia. Η συγκεκριμένη εταιρία εκτιμά ότι όλα τα parts του Apple Vision Pro κοστίζουν στην Apple 1.542 δολάρια. Όπως μάλλον θα φαντάζεστε, το πιο ακριβό εξάρτημα είναι η οθόνη micro-OLED των 1.25 ιντσών, η οποία βρίσκεται επί δύο σε κάθε headset. 

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Omdia, η Apple πληρώνει 228 δολάρια για κάθε οθόνη στην Sony και αν πούμε ότι χρειάζεται δύο ίδιες οθόνες για ένα headset, τότε της κοστίζει 456 δολάρια. Μέσα στο κόστος των 1.542 δολαρίων βρίσκονται φυσικά και όλα τα chips το M2 και το ολοκαίνουργιο R1, αλλά και τα μικρόφωνα οι σένσορες κ.ο.κ. 

Apple Vision Pro: Όλες οι λειτουργίες του μέσα από 12 videos

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Apple Vision Pro πατώντας εδώ. 

Για την ιστορία, ο πρώτος “χωροταξικός υπολογιστής” της Apple είναι διαθέσιμος πλέον προς αγορά στις ΗΠΑ στην τιμή των $3.499. Η διάθεση του Vision Pro του σε άλλες χώρες δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά φήμες μιλάνε για αργοπορημένη κυκλοφορία εκτός ΗΠΑ εξαιτίας της περιορισμένης παραγωγής. Έτσι, υπάρχουν φήμες για κυκλοφορία σε Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά μέχρι το τέλος του 2024, ενώ στην Ευρώπη μπορεί να έρθει μέσα στο 2025.