ΗΠΑ: Φυλακίστηκε μηχανικός της Google που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη γυναικά του

Είχε πέσει στα γόνατα και κοιτούσε το κενό
21 Ιανουαρίου 2024 15:02
ΗΠΑ: Φυλακίστηκε μηχανικός της Google που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη γυναικά του

Μια σοκαριστική είδηση ενδοοικογενειακής βίας ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας από την κομητεία Σάντα Κλάρα του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Ο 27χρόνος Liren Chen, ο οποίος ήταν μηχανικός λογισμικού που εργαζόταν για την Google, συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία της συζύγου του, η οποία επίσης εργαζόταν για τον αμερικανικό tech κολοσσό.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Chen βρέθηκε να είναι λουσμένος με αίμα, έχοντας παντού πάνω του πιτσιλιές, ενώ κοντά βρισκόταν και το πτώμα της γυναικάς του.

Η αστυνομία πήγε στο σπίτι του ζευγαριού στην Valley Way γύρω στις 11 π.μ. για έλεγχο, αφού την κάλεσε πρώτα ένας γνωστός του Chen, ο οποίος είπε στις αρχές ότι ανησυχούσε, καθώς το ζευγάρι δεν απαντούσε σε κανένα τηλεφώνημα, ούτε στα χτυπήματα στην πόρτα. Μάλιστα, το άτομο που γνώριζε το ζευγάρι είπε στην αστυνομία ότι μπορούσε να δει τον Chen από τα παράθυρα. Βρίσκονταν μέσα στο σπίτι "ακίνητος, στα γόνατα, είχε τα χέρια του ψηλά και ... κοιτούσε με κενό βλέμμα".

Τελικά οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι και βρήκαν τη σύζυγο νεκρή στο πάτωμα στο υπνοδωμάτιο, πίσω από το σημείο όπου στεκόταν ο Chen. Οι αρχές διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί σοβαρό θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και το δεξί χέρι του Τσεν ήταν "εξαιρετικά πρησμένο και μωβ". Είχε επίσης αίμα στα ρούχα του, στα πόδια του και στα χέρια του, καθώς και γρατσουνιές στο ένα του χέρι, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία.

Ένας εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε ότι τόσο ο Chen όσο και η σύζυγός του, την οποία αρνήθηκαν να κατονομάσουν από σεβασμό στην ιδιωτική ζωή της οικογένειάς της, ήταν υπάλληλοι της εταιρίας. Μάλιστα, σε μια δήλωση που παραχώρησε μέσω email στο μέσο Chronicle, ο εκπρόσωπος της Google δήλωσε:

"Είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά θλιμμένοι από αυτό που συνέβη στο θύμα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της αυτή τη στιγμή και θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε υποστήριξη σε αυτούς και στους συναδέλφους της που επεξεργάζονται αυτή την τραγική είδηση".

Παράλληλα, σε δηλώσεις προέβη και η τοπική αστυνομία. Ειδικότερα, ο Jeff Rosen, ο εισαγγελέας της κομητείας Σάντα Κλάρα παρακάλεσε τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να μη διστάζουν να αναζητήσουν βοήθεια από τις αστυνομικές αρχές, λέγοντας:

"Οι θάνατοι από ενδοοικογενειακή βία έχουν μειωθεί στην κομητεία μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα μπροστά στο βάθος και την καταστροφικότητα της βίας. Όποιος αισθάνεται ότι ο ίδιος ή κάποιος άλλος κακοποιείται από τους συντρόφους του, παρακαλείται να απευθυνθεί στην τοπική υπηρεσία επιβολής του νόμου. Δεν είστε μόνοι. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε. "

Tags: