Κάνει πάταγο το βίντεο με το ρομπότ της Tesla να διπλώνει ρούχα σαν κανονικός άνθρωπος!

Είδατε μια από τη νέα ικανότητα του Optimus ;
17 Ιανουαρίου 2024 16:45
Κάνει πάταγο το βίντεο με το ρομπότ της Tesla να διπλώνει ρούχα σαν κανονικός άνθρωπος!

Τη νέα δυνατότητα του Optimus την είδατε; Όχι τον Optimus των αρχηγό των Transformers αλλά το ανθρωποειδές ρομπότ που κατασκευάζει η Tesla του Elon Musk και πρόσφατα ο μεγιστάνας και ιδρυτής της φρόντισε να δείξει στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter). 

Το βίντεο το οποίο ανέβασε πριν μερικά 24ωρα ο Musk έχει τρελάνει όποιον το έχει παρακολουθήσει καθώς δείχνει το Optimus ρομπότ με αρκετά φυσικό τρόπο σαν άνθρωπος να διπλώνει μια μπλούζα. Πολλοί είναι αυτοί που αστειεύτηκαν στα social media ότι τα διπλώνει καλύτερα από τους ίδιους, ενώ η πλειοψηφία αναρωτιέται πως το ρομπότ έφτασε σε αυτό το επίπεδο, να κάνει δηλαδή μια τόσο περίτεχνη ενέργεια που απαιτεί κινητική δεξιότητα. Σε πρόσφατο βίντεο είδαμε πώς η εξελιγμένη του έκδοση μπορεί να πιάσει ένα αυγό χωρίς να το σπάσει και να το βάλει να βράζει. 

Τόνισε μάλιστα ο Musk σε ακόλουθο tweet ότι "Σημαντική σημείωση: το Optimus δεν μπορεί ακόμη να το κάνει αυτό αυτόνομα, αλλά σίγουρα θα είναι σε θέση να το κάνει αυτό πλήρως αυτόνομα και σε ένα οποιοδήποτε περιβάλλον (δεν θα απαιτεί ένα καθορισμένο τραπέζι με ένα πλαίσιο που έχει μόνο ένα πουκάμισο)."

Σε περίπου 48 ώρες το εν λόγω βίντεο που θα δείτε παρακάτω έχει συγκεντρώσει πάνω από 70.3 εκατομμύρια προβολές μόνο στην πλατφόρμα Χ, χωρίς να προσμετρούνται καν οι αναδημοσιεύσεις του σε YouTube, TikTok ή και Instagram. 

Δείτε το απόσπασμα που έχει γίνει viral: 

Το τελικό όραμα του Musk για τα Optimus είναι "να υπηρετούν μέσα σε εκατομμύρια νοικοκυρία, όπως το να μαγειρεύουν, να φτιάχνουν το γκαζόν και να φροντίζουν τους ηλικιωμένους", ούτως ώστε να αντικαταστήσει τους ανθρώπους "σε επαναλαμβανόμενες, βαρετές και πιθανός επικίνδυνες δουλειές"

Αρκετοί είναι αυτοί που σχολίασαν την εντυπωσιακή πρόοδο του Optimus robot με σχόλια μεταξύ σοβαρού και αστείου όπως τον YouTuber, Marques Brownlee, που έγραψε "Είναι βίντεο κανονικό και όχι CGI, σωστά;", ενώ ένας άλλος χρήστης σχολίασε "Πρώτα οι μπλούζες και μετά...." συνοδεύοντας τη λεζάντα με ένα gif από την ταινία "Ο Εξολοθρευτής".