Το Optimus ρομπότ της Tesla έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσιάστηκε η δεύτερη έκδοση
14 Δεκεμβρίου 2023 12:35
Το Optimus ρομπότ της Tesla έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόλις πριν μερικές εβδομάδες, προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου, η Tesla είχε παρουσιάσει τις τότε δυνατότητες του Optimus ρομπότ της, το οποίο μπορούσε όχι απλά να αναγνωρίζει το περιβάλλον και να κινείται σε αυτό, αλλά συγχρόνως να εκτελεί και αρκετές σχετικά σύνθετες εργασίες, μαθαίνοντας με πρωτοφανή ρυθμό.

Τώρα, η εταιρία του Elon Musk που είναι γνωστή για τα ηλεκτρικά της οχήματα, παρουσίασε κιόλας την δεύτερη γενιά του Optimus που φέρει πολλές εμφανισιακές αλλαγές και παρά το μικρό διάστημα που έχει περάσει, σημαντικά εξελιγμένες δυνατότητες.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Optimus Gen 2 είναι εξοπλισμένο αποκλειστικά με αισθητήρες και ενεργοποιητές που έχει σχεδιάσει η ίδια η Tesla. Όπως φαίνεται και στο νέο βίντεο που έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας η εταιρία, τα χέρια του είναι πολύ ταχύτερα και πιο ικανά, με τα δάχτυλα του να θυμίζουν τρομακτικά πολύ αυτά των ανθρώπων, όσον αφορά τον τρόπο κίνησής τους. Συγχρόνως, το Optimus μπορεί να περπατά πολύ γρηγορότερα, έχει μικρότερο συνολικό βάρος, ενώ πλέον και ο λαιμός του έχει αρθρώσεις που του επιτρέπουν να κινείται.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές επιδείξεις της Tesla στο βίντεο είναι η μεταχείριση ενός αυγού, χωρίς αυτό να συνθλίβεται. Αυτό δείχνει πως το Optimus ρομπότ μπορεί να χειρίζεται με τόση λεπτότητα και ακρίβεια τα άκρα του που μπορεί να μεταχειριστεί ακόμη και ένα τόσο ευαίσθητο αντικείμενο.

Είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια είναι περιττά, οπότε σας αφήνουμε να παρακολουθήσετε το εν λόγω βίντεο. Να σημειωθεί μόνο πως αξίζει να το δείτε μέχρι τέλους…