Apple Vision Pro: Θα μπορείτε να δείτε πάνω από 150 ταινίες σε 3D

Το καλύτερο σπιτικό home cinema είναι... φορετό σύμφωνα με την Apple
17 Ιανουαρίου 2024 09:02
Apple Vision Pro: Θα μπορείτε να δείτε πάνω από 150 ταινίες σε 3D

Το καλύτερο σπιτικό home cinema δεν βρίσκεται στην τηλεόραση και τα ηχεία που έχετε αγοράσει με κόπο και ιδρώτα, αλλά είναι... φορετό σύμφωνα με την Apple. Η εταιρία του Κουπερτίνο αποκάλυψε περισσότερα για τις ψυχαγωγικές δυνατότητες του Apple Vision Pro, του πανάκριβου mixed reality (AR/VR) headset της και μέσα σε αυτές θα είναι η δυνατότητα θέασης 3D ταινιών

Ίσως το Vision Pro, λοιπόν, να επαναφέρει τη μόδα του 3D που πριν από πάνω από μια δεκαετία είχε γίνει μόδα στο χώρο της ψυχαγωγίας και των τηλεοράσεων, λόγω της επανάστασης που έφερε η ταινία 'Avatar'. Ενόψει του λανσαρίσματος του Vision Pro, η Apple ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν πάνω από 150 ταινίες σε 3D την ημέρα του λανσαρίσματός του στις 2 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων των  “Avatar: The Way of Water,” “Dune,” “Spider-Man: Into the Spider-Verse,” “The Super Mario Bros. Movie,” “Avengers: Endgame,” “Star Wars: The Force Awakens,” “Elemental” και “Encanto.

Επομένως εάν κάποιος αγοράσει ή νοικιάσει μια ταινία από το Apple TV app και η ταινία υποστηρίζει τρισδιάστατη θέαση, τότε η 3D έκδοσή του θα είναι διαθέσιμη για τον χρήστη χωρίς κανένα επιπλέον κόστος. Σε αργότερη ημερομηνία θα προστεθούν περαιτέρω 3D τίτλοι για τους συνδρομητές του Disney+, όπως σημείωσε η Apple. 

Μάλιστα η Apple θα δίνει πρόσβαση σε μερικές δωρεάν immersive ταινίες και σειρές για τους κατόχους του Vision Pro, ώστε να δοκιμάσουν την εμπειρία της συσκευής. Αυτές είναι οι εξής: 

  • “Alicia Keys: Rehearsal Room,” providing a glimpse into the Grammy-winning artist’s creative process with a rehearsal session featuring renditions of her hits “No One,” “If I Ain’t Got You,” and “You Don’t Know My Name.” (Users can also access these performances as a special EP exclusively on Apple Music when it debuts.)
  • “Adventure,” following pioneering athletes as they take on challenges in some of the world’s most sensational locations. In the first episode, “Highlining,” viewers step into thin air with highliner Faith Dickey as she takes on her biggest challenge yet: a traverse 3,000 feet above Norway’s fjords.
  • “Wild Life,” a nature series providing up-close looks at animals across the globe. The first episode brings viewers into the world’s largest rhinoceros sanctuary where a former police captain has dedicated her life to rescuing, raising, and rewilding these gentle giants.
  • “Prehistoric Planet Immersive”: The Apple original docuseries from Jon Favreau and the producers of “Planet Earth” has been refashioned as an immersive film that “transports viewers into the daily lives of dinosaurs, and follows the struggles and triumphs of these majestic animals amid spectacular scenery,” Apple says.

Το mixed reality headset της Apple έχει στόχο να συστήσει στο κοινό και τους επαγγελματίες το spatial computing, σε ελεύθερη μετάφραση έναν φορητό υπολογιστή που θα υπάρχει πρακτικά παντού στον δικό σας χώρο. Διαθέτει ικανότητες επαυξημένης αλλά και εικονικής πραγματικότητα, δηλαδή εναλλάσσεται μεταξύ Augmented (AR) και Virtual Reality (VR) με μία ροδέλα πάνω στο headset. 

Το Apple Vision Pro διαθέτει 4K οθόνες και έναν φουτουριστικό σχεδιασμό με στρογγυλεμένο γυαλί που μέσα του διαθέτει κάμερες και αισθητήρες, για να καταγράφουν τον χρήστη και να μεταφράζουν τις κινήσεις του σε εντολές. Η Apple μελέτησε τον σχεδιασμό του ώστε να είναι όσο πιο άνετο γίνεται στη χρήση, με διαφορετικών ειδών υφές και υλικά, όπως και ένα ειδικό strap που ταιριάζει σε κάθε μέγεθος κεφαλιού. Όσον αφορά τον ήχο, ενσωματώνει ειδικά ακουστικά με υποστήριξη Spatial Audio και μπορεί να ρυθμίζει τον ήχο ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιο που το χρησιμοποιείτε. 

Ένα πράγμα το οποίο η Apple ήθελε να καταφέρει με το Vision Pro είναι να μην απομονώνει τον χρήστη από τον έξω κόσμο. Και το κατάφερε με το σύστημα "Eyesight" (σ.σ. όραση) το οποίο μπορεί να εμφανίζει στους υπόλοιπους τα μάτια σας κάνοντας την οθόνη του διαφανή. Όταν μάλιστα έρχεται κοντά σας κάποιος για να σας μιλήσει, αυτομάτως ξεθολώνει την όρασή σας για να βλέπετε ποιος είναι απέναντί σας. 

Ο πρώτος φορητός υπολογιστής χώρου της Apple μπορεί να αντέξει μόλις 2 ώρες χρήσης με την επιπλέον εξωτερική μπαταρία που διαθέτει για εντελώς φορητή χρήση, ενώ κρατάει όλη την ημέρα εάν το συνδέσετε σε πρίζα. Το Vision OS είναι η νέα πλατφόρμα της Apple πάνω στην οποία θα "τρέχει' το Vision Pro. Πρόκειται για το νέο mixed reality (μεικτής πραγματικότητας) λειτουργικό σύστημα της Apple που αναλαμβάνει να μεταφέρει στα μάτια του χρήστη αυτή τη "μαγική" -όπως τη λέει η Apple- εμπειρία. 

Να θυμίσουμε ότι το Apple Vision Pro θα κυκλοφορήσει στις 2 Φεβρουαρίου προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ στην τιμή των $3.499.