Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, είμαι στα καλά μου; Ένας καθρέφτης για την ψυχική υγεία

Με έξυπνες λειτουργίες
08 Ιανουαρίου 2024 11:16
Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, είμαι στα καλά μου; Ένας καθρέφτης για την ψυχική υγεία

Ο πρώτος καθρέφτης με τεχνητή νοημοσύνη με σκοπό να αξιολογεί την ψυχική μας υγεία, είναι γεγονός. Ο λόγος για το BMind της Baracoda, ένας έξυπνος καθρέφτης που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να ανιχνεύσει τη διάθεση του χρήστη και να βοηθήσει με τη διαχείριση του στρες.

Χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CareOS και δε χρειάζεται να τον αγγίζετε, καθώς αναγνωρίζει κινήσεις, φωνητικές εντολές, ενώ ανιχνεύει και πρόθεση. Βασίζεται σε παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη για συζητήσεις και συμβουλές, καθώς και σε επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP) για ανάλυση συναισθημάτων. Μπορεί να αναγνωρίσει τη διάθεση του χρήστη και να προσφέρει προσωποποιημένες εμπειρίες όπως μεταξύ άλλων θεραπεία με φωτισμό ή οδηγίες για διαλογισμό. Μπορεί να συνδεθεί επίσης με τρίτα προγράμματα για περισσότερα προγράμματα αυτοβελτίωσης.

Τα δεδομένα που συλλέγει ο καθρέφτης αποθηκεύονται τοπικά και η εταιρία λέει πως δεν τα μοιράζεται ποτέ χωρίς τη ρητή απαίτηση και άδεια από το χρήστη.

Η τεχνολογία που παρακολουθεί μικρές αλλαγές στην υγεία, έχει τη δυναμική να βελτιώσει την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων. Η κατάσταση της ψυχικής μας υγείας είναι σημαντικός παράγοντας στην αίσθηση της φυσικής μας ευεξίας. Συμπεριλαμβάνοντας τη διάθεσή μας στους καθημερινούς ελέγχους της υγείας μας, δημιουργείται ένα πιο πλήρες πλαίσιο που αποτελεί ένα δυναμικό βήμα προς την αναθεώρηση της προληπτικής ιατρικής. – Thomas Serval, Baracoda CEO

Tags: