Φέρνει η γάτα σας νεκρά ποντίκια στο σπίτι; Η τεχνητή νοημοσύνη τη σταματά

Μία νέα έξυπνη πόρτα
12 Ιανουαρίου 2024 11:20
Φέρνει η γάτα σας νεκρά ποντίκια στο σπίτι; Η τεχνητή νοημοσύνη τη σταματά

Η φετινή CES είχε αρκετά gadgets για κατοικίδια και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ήταν ένα νέο έξυπνο πορτάκι για γάτες το οποίο τις αποτρέπει από το να φέρνουν τη λεία τους μέσα στο σπίτι. Ονομάζεται Flappie και στην εξωτερική πλευρά διαθέτει έναν αισθητήρα κίνησης και μία κάμερα νυχτερινής όρασης.

Χάρη στην πλούσια βάση δεδομένων του, μπορεί να αναγνωρίσει πολλών ειδών γάτες και λείας, ανεξαρτήτως των συνθηκών φωτισμού. Το AI σύστημα αναγνώρισης που διαθέτει έχει ακρίβεια 90%. Όταν εντοπίσει πως η γάτα έχει φέρει κάποιο ψόφιο ποντίκι στην πόρτα, δεν της επιτρέπει να μπει μέσα. Φυσικά υπάρχουν και μηχανισμοί για χειροκίνητο άνοιγμα και κλείσιμο ή απενεργοποίηση του συστήματος αναγνώρισης λείας.

Σκοπός είναι τα κατοικίδια να εκπαιδευτούν στο γεγονός πως δεν μπορούν να μπαίνουν στο σπίτι όταν κουβαλούν κάτι. Μόλις αφήσει τη λεία, τότε το Flappie θα ξεκλειδώσει και θα επιτρέψει την είσοδο. Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε ένας εκ των συνιδρυτών της εταιρίας, μία έξυπνη γάτα μπορεί να καταλάβει πως μπορεί να αφήσει το ποντίκι, να περιμένει να ξεκλειδώσει η πόρτα και τότε να το ξαναβάλει στο στόμα της και να μπει.

Επίσης το Flappie μπορεί να ανιχνεύσει το chip της γάτας σας και να επιτρέπει την είσοδο μόνο σε αυτήν. Φυσικά υπάρχει και υποστήριξη smartphone και μπορείτε να βλέπετε μέσα από την κάμερα όταν το Flappie σας ειδοποιεί πως υπάρχει κάποιος μπροστά στην πόρτα.

Το Flappie θα ξεκινήσει την κυκλοφορία του την άνοιξη σε Ελβετία και Γερμανία. Θα κοστίζει $399 ή $199 με μηνιαία συνδρομή $8.90 για δύο χρόνια ώστε να βλέπετε όλα τα βίντεο που καταγράφει η πόρτα.

Tags: