Αυτό το αξεσουάρ συνδέει το smartphone με τη γλώσσα σας

Και μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για χιλιάδες ανθρώπους
12 Ιανουαρίου 2024 12:41
Αυτό το αξεσουάρ συνδέει το smartphone με τη γλώσσα σας

Ανά τα χρόνια έχουμε δει πολλά πρωτοποριακά προϊόντα τεχνολογίας που φιλοδοξούν να κάνουν καλύτερες και ευκολότερες τις ζωές των ανθρώπων με διάφορους ευφάνταστους τρόπους. Στη λίστα αυτή έρχεται να προστεθεί τώρα το ‘MoutPad’ που παρουσιάστηκε στη CES 2024 και συνδέει το κινητό σας με τη γλώσσα σας, κυριολεκτικά.

Αναλυτικότερα, αυτή η μοναδική συσκευή επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τα smartphones τους και άλλες ψηφιακές συσκευές χρησιμοποιώντας μόνο τη γλώσσα τους. Οπτικά μοιάζει με μασελάκι δοντιών και είναι εξοπλισμένο με touchpad, μπαταρία και Bluetooth.

Το MouthPad είναι κατασκευασμένο από ρητίνη KeySplint Soft, ένα υλικό οδοντιατρικής ποιότητας που χρησιμοποιείται συνήθως σε διάφορες στοματικές συσκευές. Παρά την τεχνολογία που κουβαλά, η συσκευή είναι διακριτική και ελαφριά, αφού ζυγίζει μόλις 7,5 γραμμάρια και είναι ελαφρώς παχύτερη μόνο στην περιοχή του touchpad. Μάλιστα, για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή, η εταιρία ζητά από τους χρήστες να υποβάλουν στοιχεία για την οδοντοστοιχία τους, για προσαρμοσμένη τρισδιάστατη εκτύπωση.

Σε αυτό το σημείο θα αναρωτιέστε πως λειτουργεί το MouthPad. Με απλά λόγια, μετατρέπει τον ουρανίσκο σας σε επιφάνεια αφής, όπως αυτές που υπάρχουν στα λαπτοπ για το ποντίκι. Όταν, λοιπόν, τοποθετείται στο στόμα, επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται και να χειρίζονται τα iPhones τους χωρίς χέρια, αλλά με τη γλώσσα τους. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να στήσει το κινητό του στην τοίχο και να τραβήξει selfie, πατώντας το κουμπί με τη γλώσσα του, κάτι που έδειξε η εταιρία σε όσους παρευρέθηκαν στην έκθεση! Πέρα από τα iPhones, η Bluetooth συνδεσιμότητα επεκτείνει τη συμβατότητά του σε όλες σχεδόν τις συσκευές που υποστηρίζουν συνδέσεις ποντικιού Bluetooth.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως με μία μόνο φόρτιση, το MouthPad μπορεί να λειτουργεί για πέντε ώρες, ενώ γίνονται προσπάθειες η διάρκεια ζωής της μπαταρίας να επεκταθεί στις οκτώ ώρες.

Φυσικά, το MouthPad είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και για άτομα με αναπηρία, με την εταιρία να επισημαίνει πως ένας στόχος της είναι να δώσει μια ακόμη επιλογή σε αυτές τις ομάδες για να χειρίζονται τις ψηφιακές τους συσκευές.

Tags: