Ιαπωνία: Twitch streamer έκανε live την ώρα του σεισμού των 7.6 Ρίχτερ – Δείτε την αντίδρασή της

Και η στιγμή έγινε viral
02 Ιανουαρίου 2024 15:59
Ιαπωνία: Twitch streamer έκανε live την ώρα του σεισμού των 7.6 Ρίχτερ – Δείτε την αντίδρασή της

Την Πρωτοχρονιά, ένας πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών στην Κλίμακα Ρίχτερ έπληξε τη δυτική ακτή της Ιαπωνίας, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, θανάτους και αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα. Αυτό το τρομακτικό γεγονός καταγράφηκε κατά λάθος ζωντανά από την streamer ‘shiori_japan1’ του Twitch, η οποία έκανε live από τη Νιιγκάτα της Ιαπωνίας, περίπου τέσσερις ώρες μακριά από το επίκεντρο του σεισμού.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής της μετάδοσης, η Shiori έλαβε ειδοποίηση για σεισμό στο τηλέφωνό της και σχεδόν αμέσως μετά οι θεατές άρχισαν να βλέπουν το δωμάτιό της να κουνιέται εμφανώς. Σα να μην έφτανε αυτό, άκουσαν το σπίτι της να τρίζει ανησυχητικά.

Η streamer ήταν σε γενικές γραμμές αρκετά ψύχραιμη, αλλά προφανώς η αρχική της αντίδραση ήταν απόλυτα κατανοητή, αφού αναφώνησε αμέσως: "Θεέ μου, είναι μεγάλος! Πρέπει να βγω έξω!", αφήνοντας τους θεατές στο chat να σχολιάζουν με ανησυχία.

Μετά τον σεισμό, ο οποίος διήρκεσε περίπου δύο λεπτά, η Shiori επέστρεψε για να καθησυχάσει τους viewers της, αλλά ανέφερε επίσης την ανάγκη να προετοιμαστούν για εκκένωση λόγω της σοβαρότητας του σεισμού.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα από το live της μέσα από τον player που ακολουθεί:

Για την ιστορία, ο αντίκτυπος του μεγάλου σεισμού ήταν εκτεταμένος, με θανάτους, πολλά σπίτια που υπέστησαν ζημιές, ξέσπασμα πυρκαγιάς στη νομαρχία Ισικάουα και αναφορές για πάνω από 30.000 ανθρώπους που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Το γεγονός προκάλεσε επίσης αυξημένες προειδοποιήσεις για τσουνάμι στη Νότια Κορέα και την ανατολική Ρωσία.