Apple Watch X: Έρχεται ολοκληρωτικό redesign το 2024

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες
18 Δεκεμβρίου 2023 15:20
Apple Watch X: Έρχεται ολοκληρωτικό redesign το 2024

Πέρα από τη μεγάλη αναβάθμιση του Apple Watch Ultra το 2026, για την οποία σας ενημερώσαμε πρόσφατα, η Apple φαίνεται ότι ετοιμάζει και έναν σημαντικό επανασχεδιασμό για το βασικό Apple Watch, αρκετά νωρίτερα, μέσα στο 2024. Συγκεκριμένα, το redesign του έξυπνου ρολογιού του αμερικανικού κολοσσού ενδέχεται να συμπέσει με τη δέκατη επέτειο της συσκευής του χρόνου.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την πρόσφατη κυκλοφορία του Apple Watch Series 9 μαζί με το iPhone 15, το οποίο εισήγαγε το νέο τσιπ S9, αλλά διατήρησε τον εξωτερικό σχεδιασμό του προηγούμενου μοντέλου, με ελάχιστες ουσιαστικές αλλαγές. Ο εξαιρετικά αξιόπιστος ρεπόρτερ Mark Gurman του Bloomberg είναι αυτός που έφερε τώρα τις νέες πληροφορίες στα φώτα της δημοσιότητας, μιλώντας γενικότερα για πλάνα της Apple το επόμενο έτος. Ειδικότερα, μέσα από το Power On newsletter του επισήμανε ότι η εταιρία ετοιμάζει έναν πιο κομψό και λεπτό σχεδιασμό για το Apple Watch.

Επίκεντρο του επανασχεδιασμού φαίνεται να είναι το βασικό μοντέλο του Apple Watch, αντλώντας ενδεχομένως έμπνευση από τον μεγάλο επανασχεδιασμό του iPhone X το 2017 που σηματοδότησε τη δέκατη επέτειο του iPhone. Μεταξύ των αναμενόμενων αλλαγών, το μοντέλο του 2024 φημολογείται ότι θα διαθέτει μια νέα μέθοδο για να στερεώνονται τα λουράκια, χρησιμοποιώντας ενδεχομένως έναν μαγνητικό μηχανισμό αντί του τωρινού slide-and-lock συστήματος. Αυτή η αλλαγή αποσκοπεί στη βελτίωση της συνολικής αισθητικής και λειτουργικότητας της συσκευής. Δε θα είναι όμως η μόνη εξωτερική αλλαγή, αυτό το ρολόι αναμένεται γίνει και αρκετά λεπτότερο.

Φυσικά, εκτός από τις αισθητικές βελτιώσεις, η Apple αναμένεται να κάνει και σημαντικές αναβαθμίσεις στο software, προσανατολισμένες κυρίως στην υγεία. Ο Gurman άφησε να εννοηθεί πως το νέο Apple Watch του 2024 θα έχει προηγμένα χαρακτηριστικά για την ανίχνευση καταστάσεων όπως η άπνοια στον ύπνο και η υπέρταση. Αυτές οι λειτουργίες θα αξιοποιήσουν εξελιγμένες τεχνικές παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης και αλγόριθμους για τη μέτρηση της υπέρτασης, μαζί με μετρήσεις ύπνου και ανάλυση μοτίβων αναπνοής.