Η Apple ετοιμάζει τεράστια αναβάθμιση για τα ρολόγια της

Αλλά θα χρειαστεί υπομονή
16 Δεκεμβρίου 2023 13:22
Η Apple ετοιμάζει τεράστια αναβάθμιση για τα ρολόγια της

Η Apple ετοιμάζεται να κάνει ένα μεγάλο βήμα όσον αφορά την τεχνολογία των wearable συσκευών της, εστιάζοντας περισσότερο απ’ όλα τα μοντέλα της στο Apple Watch Ultra. Περνώντας σε λεπτομέρειες, πηγές αναφέρουν ότι ο τεχνολογικός γίγαντας έχει στα σκαριά ένα νέο μοντέλο με ακόμη μεγαλύτερη οθόνη. Η αλλαγή θα είναι της τάξεως του 10%, αλλά αυτοί που ενδιαφέρονται για ένα smartwatch με ακόμη πιο ευρύχωρη οθόνη θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2026.

Αναλυτικότερα, οι νέες πληροφορίες ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας από την καθιερωμένη στο χώρο ταϊβανέζικη εταιρία αναλύσεων TrendForce. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της, η Apple θα αφήσει στο παρελθόν την τρέχουσα OLED τεχνολογία που χρησιμοποιεί για τις οθόνες των ρολογιών της, κάνοντας τη μετάβαση σε micro-LED. Οι οθόνες αυτής της κατηγορίας είναι γνωστές για την ανώτερη φωτεινότητά τους, τα καλύτερα χρώματα και την καλύτερη ενεργειακή του απόδοση. Πρόκειται για πτυχές που είναι καθοριστικής σημασίας για ένα smartwatch, ειδικά για την μπαταρία.

Το επερχόμενο μεγαλύτερο Apple Watch Ultra θα έρχεται με micro-LED οθόνη των 2,12 ιντσών. Το βήμα είναι αρκετά μεγάλο σε σχέση με την υπάρχουσα οθόνη των 1,93 ιντσών. Για την ιστορία, η Apple πρόσφατα παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του Apple Watch Ultra, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του μαζί με το iPhone 15 και διέθετε το νέο τσιπ S9 για βελτιωμένη απόδοση. Παρά την εξέλιξη αυτή όμως, ο σχεδιασμός του παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος, μια τάση που ενδέχεται να συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια.

Η μεγάλη εξέλιξη για τα ρολόγια της Apple θα έρθει όταν η micro-LED τεχνολογία που ετοιμάζει είναι επιτέλους έτοιμη, δηλαδή το 2026 σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτές οι πληροφορίες ευθυγραμμίζονται και με τα όσα είχε δηλώσει στις αρχές του 2023 ο εξαιρετικά αξιόπιστος αναλυτής Ross Young.