Η Microsoft εξασφάλισε μία θέση στο Δ.Σ. της OpenAI

Σαρωτικές αλλαγές
30 Νοεμβρίου 2023 10:21
Η Microsoft εξασφάλισε μία θέση στο Δ.Σ. της OpenAI

Στην πρώτη δήλωσή του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ξανά ως CEO της OpenAI την Τετάρτη, ο Sam Atman ανακοίνωσε πως η Microsoft θα έχει πλέον μία έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο της OpenAI. Ωστόσο η θέση αυτή δεν έχει δικαίωμα ψήφου και θα η Microsoft θα είναι απλά παρατηρητής.

Αυτό σημαίνει πως ένας εκπρόσωπος της Microsoft μπορεί να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και να έχει πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες. Δε θα έχει όμως λόγο σε διαδικασίες που αφορούν την επιλογή των στελεχών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η OpenAI ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου Δ.Σ., το οποίο αναζητά έξι νέα μέλη με ειδίκευση στους τομείς της τεχνολογίας, της ασφάλειας και της πολιτικής.

Η Microsoft έχει δεσμευτεί να επενδύσει πάνω από $10 δις στην OpenAI και σήμερα κατέχει το 49% της εταιρίας.

Η Mira Murati, η οποία είχε αναλάβει τη θέση προσωρινής CEO μετά την απόλυση του Altman, επέστρεψε τώρα στη θέση της CTO.

Ο Altman απολύθηκε στις 17 Νοεμβρίου χωρίς το Δ.Σ. να προσφέρει κάποιον ικανοποιητικό λόγο, προκαλώντας αναστάτωση στους επενδυτές. Επανήλθε στη θέση του μερικές μέρες αργότερα με την υπόσχεση ενός νέου Δ.Σ. Ο συνιδρυτής της OpenAI, Greg Brockman ακολούθησε τον Altman, εγκαταλείποντας την εταιρία, αλλά χθες ο Altman δήλωσε πως ο Brockman θα επιστρέψει ως Πρόεδρος.

Ο Greg και εγώ τρέχουμε την εταιρία. Δε βρήκαμε ποτέ τον τρόπο να το επικοινωνήσουμε αυτό στο οργανωτικό διάγραμμα αλλά θα το κάνουμε τώρα.